ΤΕΧΝΗ

Τεράστια γλυπτά από άμμο!

Θέμα τους η θαλάσσια ζωή!

Κάθε χρόνο, οι παραλίες που οδηγούν προς την πόλη Σοντάρβικ (Søndervig) της Δανίας, μετατρέπονται σε μια υπαίθρια γκαλερί με εντυπωσιακά γλυπτά από άμμο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ  Søndervig Sand Sculpture.

Για τις εκδηλώσεις του 2017, ζητήθηκε από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν να σχεδιάσουν έργα τέχνης που να ανταποκρίνονται στο θέμα: «ζωή κάτω από τη θάλασσα».

Μεταξύ των υδρόβιων πλασμάτων, των υποβρύχιων πολιτισμών, των φανταστικών μορφών και ακόμη και ορισμένων ιδιαίτερα δημοφιλών χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων, το θέμα που διερευνάται από τους συμμετέχοντες είναι ταυτόχρονα ποικίλο και συνεκτικό.

Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα δημιουργικά μοτίβα είναι αυτόνομα αγάλματα ύψους 4 μέτρων, μερικά από αυτά εμφανίζονται ως μέρος μιας συνολικής σύνθεσης πάνω σε ένα τοίχωμα μήκους 200 μέτρων και ύψους 7 μέτρων!

Διαθέτοντας μια συλλογή ανάγλυφων έργων, αυτή η μοναδική δομή προσφέρει στους επισκέπτες έναν ασυνήθιστο τρόπο να γνωρίσουν τα τρισδιάστατα γλυπτά άμμου.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2003 με στόχο να «βυθίζει τα παιδιά και τους ενήλικες σε ένα θέαμα γεμάτο ζωή και περιπέτεια».

Ωστόσο, στοχεύει να προσελκύσει την προσοχή του κοινού στα περιβαλλοντικά ζητήματα μέσω της συνεχιζόμενης συνεργασίας με το Παγκόσμιο Ταμείο για την Άγρια Ζωή (WWF).

Το θέμα που εμπνέει το φεστιβάλ αυτή τη χρονιά, «υπογραμμίζει το σημαντικό έργο του WWF για την προστασία των αλιευτικών αποθεμάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος στον κόσμο», όπως αναφέρουν οι συντελεστές του.

Πηγή: My Modern Met

 

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.