ΒΙΝΤΕΟ

Οι αντιθέσεις της πιο κάθετης πόλης του κόσμου!

Αποκαλυπτικά πλάνα του Χονγκ Κονγκ με ένα βίντεο από drone!

Οι ουρανοξύστες και οι γεωμετρικές πολυπλοκότητες του Χονγκ Κονγκ έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια με φωτογραφικές σειρές.

Όμως για πρώτη φορά το αστικό τοπίο του διερευνάται με τη βοήθεια της βιντεοσκόπησης, μέσα από την ταινία της Μαριάνας Μπίστη, η οποία είναι αρχιτέκτονας και φωτογράφος.

Τα πλάνα δεν περιορίζονται στα πλεονεκτικά σημεία με τις εντυπωσιακές πολυκατοικίες, αλλά ο φακός ζουμάρει στα τεράστια και παλιά οικιστικά τετράγωνα της πόλης, που δίνουν μια άλλη διάσταση, η οποία δεν είναι γνωστή.

Όπως γράφει η Μπίστη παρουσιάζοντας το βίντεο: «Η αντιφατική φύση πηγάζει από το ταραγμένο ιστορικό της παρελθόν, τον αποικισμό και την αποικιοποίησή του Χονγκ Κονγκ. Την επανεθνικοποίηση, τη συνεχή κίνηση αγαθών και κεφαλαίων, την κοινωνική αδικία και την ανισότητα.

»Και πάνω απ ‘όλα, την αέναη κίνηση των λαών της. Αυτό το κίνημα παράγει το πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό μείγμα που δημιουργεί μια υβριδική ταυτότητα, με εφήμερα θεμέλια και ρευστά χαρακτηριστικά».

Και προσθέτει: «Οι αντιθέσεις και οι πολυπλοκότητες του Χονγκ Κονγκ περιγράφονται στο σώμα της πόλης του, που εκδηλώνεται στο αστικό του τοπίο, στην οργάνωση εργασιακών, ζωντανών και δημόσιων χώρων.

»Οι δομικοί σχηματισμοί της πόλης και οι λειτουργίες που ενσωματώνουν το πνεύμα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, αποκαλύπτουν πληθώρα αντιφάσεων που συνιστούν το Χονγκ Κονγκ».

Wěndìng Fánróng (left channel) from Mariana Bisti on Vimeo.

Πηγή: Arch Daily

Κατηγορίες:ΒΙΝΤΕΟ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.