ΤΟΠΟΙ

Τα μυστηριώδη υπόγεια σπήλαια!

Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι τα έφτιαξαν και παραμένουν ανέπαφα επί αιώνες!

Κοντά σε ένα μικρό χωριό στην Κίνα, που ονομάζεται Σιγιανμπέι (Shiyanbei) στην περιοχή Γατζού (Yazhou), αποκαλύφθηκε τυχαία ένα σύστημα σπηλαίων, που δεν υπάρχει παρόμοιο.

Ο εκτεταμένος, μαγευτικός και σπάνιος αρχαίος υπόγειος κόσμος θεωρείται στην Κίνα ως «το ένατο θαύμα της αρχαιότητας».

Τα σπήλαια Λονγκγιού (Longyou), σύμφωνα με τους αρχαιόλογους χρονολογούνται τουλάχιστον 2.000 χρόνια, πιθανώς το 200 π.Χ., αλλά ακόμα δεν γνωρίζουν ποιος τα δημιούργησε.

Το σύστημα των σπηλαίων ανακαλύφθηκε από κάποιους χωρικούς στις 9 Ιουνίου 1992, όταν χρησιμοποιούσαν νερό από μια λιμνούλα για τα χωράφια τους και είδαν πως κάτι άλλο υπήρχε στο βυθό της.

Έτσι, πήραν αντλίες και μετά από 17 ημέρες συνεχούς άντλησης του νερού, βρέθηκαν μπροστά σε μια μαγική εικόνα.

Αν και τα σκαλισμένα σπήλαια έχουν περάσει από πολυάριθμες πλημμύρες και κάθε είδους καταστροφές σε τόσο μακρύ χρονικό διάστημα της ύπαρξης τους, τα σχέδια  μέσα στις σπηλιές παραμένουν φρέσκα. Σαν να έγιναν χτες.

Η ποσότητα των βράχων και των ερειπίων που έπρεπε να αφαιρεθεί για την ανασκαφή των σπηλαίων εκτιμάται ότι ήταν, περίπου, 11.000.000 κυβικά μέτρα!

Παραδόξως, δεν υπάρχουν αρχαιολογικά στοιχεία που να αποκαλύπτουν πού κατέληξε αυτή η τεράστια ποσότητα των βράχων. Επίσης, άγνωστα είναι και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν, γιατί δεν βρέθηκε κανένα στην περιοχή.

Ακόμη, δεν γνωρίζει κανείς πώς οι άγνωστοι κατασκευαστές κατάφεραν να επιτύχουν τέτοια συμμετρία, ακρίβεια και ομοιότητα μεταξύ των διαφόρων σπηλαίων.

Συνολικά αποκαλύφθηκαν 24 σπηλιές που είχαν ανασκαφεί και σκαλιστεί με το χέρι, με μέσο όρο επιφάνειας 1.000 τετραγωνικών μέτρων το καθένα, και οροφές που φτάνουν μέχρι τα 30 μέτρα!

Η συνολική έκταση που καλύπτεται από όλες τις σπηλιές υπερβαίνει τα 30.000 τετραγωνικά μέτρα. Γνωρίζουμε ότι οι σπηλιές δεν είναι φυσικές, επειδή οι εσωτερικοί τοίχοι έχουν σχέδια από σφήνες.

Επίσης, σμιλεύτηκαν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνουν ένα ομοιόμορφο μοτίβο παράλληλων αυλακώσεων που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι συμβολικό.

Ένα τόσο μεγάλο έργο θα είχε αναφερθεί σίγουρα από τους ιστορικούς και τους ταξιδιώτες, αλλά δεν βρέθηκαν καθόλου έγγραφα, κάτι που είναι ιδιαίτερα περίεργο, δεδομένου ότι οι αρχαίοι Κινέζοι ήταν πολύ σχολαστικοί.

Ωστόσο, η ανασκαφή αυτών των σπηλαίων είναι ένα μνημειώδες έργο που εκτελέστηκε από τον άνθρωπο και θα συνεχίσει να είναι ένα διαρκές μυστήριο.

Πηγές: Amusing Planet και Vision Times

Advertisements

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.