ΖΩΗ

Το πιο μικρό διώροφο λεωφορείο!

Και δεν είναι διακοσμητικό αλλά κινείται!

Ο συνταξιούχος οδηγός λεωφορείων Κιθ Μπάρμπιτζ (Keith Burbidge), 75 ετών, κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα των συμπολιτών του στο Μπόρνμουθ, κάνοντας βόλτα με μίνι διώροφο λεωφορείο του, βγαλμένο από τη δεκαετία του ΄60.

Όπως λέει, επειδή έχανε συχνά τα λεωφορεία, από τότε που πήρε σύνταξη, έφτιαξε το δικό του με ένα απίστευτο κόστος των 45 ευρώ!

Τόσο κόστιζε ένα παλιό μοτοποδήλατο, το οποίο δεν δούλευε. Κράτησε μόνο τη βάση και άρχισε τις επιδιορθώσεις για να το κάνει… λεωφορείο.

Το όχημα του έχει έντονο κίτρινο χρώμα, με μήκος 1,80 μέτρα και ύψος 1,20. Η ταχύτητα που μπορει να αναπτύξει φτάνει τα 8 χιλιόμετρα την ώρα και κινείται ηλεκτρική μπαταρία η οποία διαρκεί για 32 χιλιόμετρα!

Ο Keith χρειάστηκε έξι μήνες για να το διαμορφώσει. Αρχικά, εγκατέστησε δύο αυθεντικά καθίσματα λεωφορείου της Bournemouth Corporation τα οποία είχε κρατήσει πριν από 30 χρόνια.

Γύρω από αυτά έχτισε μια επέκταση με μεταλλικούς σωλήνες, που έντυσε με κυματοειδές πλαστικό από παλιές διαφημιστικές πινακίδες.

Δημιούργησε δύο πλευρικές πόρτες, για να μπαίνει εύκολα ο ίδιος και η γυναίκα του, που είναι συνταξιούχος βιβλιοθηκάριος, και μερικές φορές οδηγεί η ίδια το λεωφορείο.

Οι ρίζες των κίτρινων λεωοφορείων χρονολογούνται από το 1902 όταν η εταιρεία Bournemouth Corporation λειτούργησε τραμ στην πόλη. Οι υπηρεσίες λεωφορείων άρχισαν το 1906, ως τροφοδότες στο σύστημα τραμ.

Το 1930 προστέθηκαν περισσότερες υπηρεσίες λεωφορείων και το 1936 όλα τα τραμ αντικαταστάθηκαν με τρόλεϊ. Αυτά αντικαταστάθηκαν με κοινά λεωφορεία στη δεκαετία του 1960.

Πηγή:The Sun

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.