ΤΕΧΝΗ

Η μεγαλύτερη ακουαρέλα του κόσμου!

Δείχνει έναν όροφο του μουσείου πριν ανακαινισθεί!

Οι ακουαρέλες θεωρούνται από τα πλέον δύσκολα μέσα ζωγραφικής, με τα οποία μπορούν να εργαστούν οι καλλιτέχνες.

Όχι μόνο γιατί είναι σχετικά διαφανείς και ασταθείς, αλλά και γιατί δεν μπορούν να καλυφθούν εύκολα κάποια λάθη του ζωγράφου.

Ωστόσο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Μασαχουσέτης (MASS MoCA) ζήτησε από τη διάσημη σύγχρονη ζωγράφο Μπάρμπαρα Πρέι (Barbara Prey) να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ακουαρέλα στον κόσμο για να γιορτάσει το άνοιγμα μιας νέας πτέρυγας του.

Η Prey χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να ολοκληρώσει τον πίνακα της που έχει διαστάσεις 2,5 επί 4,6 μέτρα ή 36, 5 τετραγωνικά μέτρα.

Το θέμα της είναι ένα λεπτομερές αντίγραφο του δεύτερου ορόφου του «κτιρίου 6» (έτσι ονομάζεται η νέα πτέρυγα), όπως φαινόταν πριν από την ανακαίνιση και τη μετατροπή του χώρου σε μουσείο.

Το έργο δυσκόλεψε τη ζωγράφο, κυρίως στη συλλογή των υλικών, όπως το να βρει τόσο μεγάλο χαρτί, πώς θα έφταχνε το χρώμα για να μη στάζει και πολλά άλλα.

Παράλληλα, ένας τέτοιος πίνακας δεν χώραγε στο εργαστήριο της και ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της έγινε στο κτίριο 6 πριν αρχίσει η ανακαίνιση, μελετώντας το φως του χώρου καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως λέει η ίδια, ξόδεψε πολύ χρόνο στο κτίριο κάνοντας 48 σκίτσα και συγκρίνοντας μάρκες χρωμάτων ώστε να μπορέσει να αποτυπώσει την πραγματικότητα, με τον χώρο σκονισμένο και βρώμικο.

Το κομμάτι της Prey είναι το πρώτο πράγμα που οι επισκέπτες θα δουν πριν μπουν στη νέα πτέρυγα 40.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία με την προσθήκη της καθιστά το MASS MoCA, το μεγαλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: Smithsonian

Κατηγορίες:ΤΕΧΝΗ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.