ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πύργοι μέσα σε έναν πύργο!

Η επέκταση των διαμερισμάτων γίνεται κάθετα!

Στο Χονγκ Κονγκ ο σχεδιασμός των πολυκατοικιών δεν γίνεται οριζόντια, αλλά ένα στούντιο, το Kwong Von Glinow, παρουσιάζει κάτι εντελώς παράξενο, αλλά πολύ ενδιαφέρον.

Δημιουργεί πολυκατοικίες, οι οποίες μπορούν να μεγαλώνουν εντάσσοντας σε κάθετη διάταξη, όσα διαμερίσματα απαιτούνται για τη στέγαση οικογενειών.

Ο σχεδιασμός του γραφείου, που εδρεύει στις ΗΠΑ, διατηρεί τρεις βασικούς τύπους μονάδων: στούντιο 32 τετραγωνικών μέτρων, μονόκλινα υπνοδωμάτια 37 τετραγωνικών μέτρων και οικογενειακά διαμερίσματα 42 τετραγωνικών μέτρων.

Οι «πύργοι μέσα σε έναν πύργο» δημιουργούν ουσιαστικά μεζονέτες, που σε υπάρχουσες πολυκατοικίες. Τα διαμερίσματα, τα οποία είναι συνήθως κατοικημένα σε οριζόντια διάταξη, τώρα , στοιβάζονται το ένα επάνω στο άλλο κάθετα.

Ως εκ τούτου, το κάθε διαμέρισμα γίνεται ένας πύργος και όταν συγκεντρωθούν το ένα δίπλα στο άλλο, παράγουν κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, σαν μια τοπική γειτονιά, σε κάθε όροφο.

Κάθε μία από αυτές τις μονάδες είναι μοναδική ως προς την αναλογία, την οργάνωση και το χρώμα τους, εξυπηρετώντας τις διαφορετικές ανάγκες κάθε τύπου ενοικιαστή και ιδιοκτήτη.

Κάθε τύπος μονάδας αποτελείται από προκατασκευασμένα στοιχεία. Αφού συναρμολογηθεί σε «κιβώτια», μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα πάνω από ένα άλλο διαμέρισμα με ενσωματωμένες χαλύβδινες πλάκες.

Το πλαίσιο σκυροδέματος είναι επενδυμένο με πολύχρωμα κεραμικά πλακίδια, τα οποία τονίζουν το κοινό οικοδομικό υλικό των οικιστικών πύργων.

Το αρθρωτό σύστημα κατασκευής και το ελάχιστο βάρος του υλικού, επιτρέπουν την οικονομική κατασκευή και την ευέλικτη μεταφορά.

Αυτό το σύστημα μπορεί να συγκεντρωθεί σε διάφορες κλίμακες, από μια τετραώροφη μονάδα αγροτικής κατοικίας σε έναν πύργο της πόλης, προσαρμόζοντας κάθε φορά σε διαφορετικές αναλογίες τα στούντιο, μονά υπνοδωμάτια, και τα οικογενειακά διαμερίσματα.

Πηγή: Designboom

 

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.