ΕΡΕΥΝΑ

Λάστιχο χωρίς αέρα από τη Michelin!

Είναι 3D εκτυπωμένο από ανακυκλωμένα υλικά!

Η Michelin προβλέπει ένα μέλλον για την ασφάλεια των αυτοκινήτων, χωρίς ελαστικά που σκάνε, τα οποία συνδυάζονται πάνω στους τροχούς με ένα 3D-τυπωμένο σχέδιο.

Η επαναστατική μορφή του τροχού κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά και μπορεί επίσης να ανακυκλωθεί στο τέλος της μακράς ζωής του, αφού καλύπτει χιλιάδες χιλιόμετρα.

Το φουτουριστικό ελαστικό αποκαλύφθηκε στο συνέδριο MovinOn της Michelin στο Μόντρεαλ. Η ανθεκτικότητα του ελαστικού προέρχεται από τη βιομετρική δομή του, που έχει επηρεαστεί από την κηρήθρα, και είναι σαν να έχει υφανθεί από τη φύση.

Με το πρωτοποριακό ελαστικό, οι διατρήσεις δεν είναι το μόνο πράγμα που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού το πέλμα του ελαστικού μπορεί να αναπληρωθεί από ένα 3D εκτυπωτή, σε περίπτωση κάποιας φθοράς.

Το ελαστικό της Michelin είναι συνδεδεμένο με το όχημά σας, ενημερώνοντας αυτόματα για τη φθορά του πέλματος και προγραμματίζοντας το για εκ νέου εκτύπωση του.

Όταν πρέπει να επιδιορθώσετε το πέλμα, μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε τον τύπο του πέλματος που χρειάζεστε τη δεδομένη στιγμή για την προβλεπόμενη χρήση των ελαστικών σας, ακολουθώντας την πρόταση που η ενσωματωμένη εφαρμογή θεωρεί κατάλληλη.

Πηγή: Designboom

Advertisements

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s