ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Ελευθέρωσαν αστακό 130 ετών!

Είχε περάσει 20 χρόνια σε εστιατόριο!

Επί δύο δεκαετίες ο «Λούι» ζούσε μέσα σε μια μικρή δεξαμενή σε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Προς τιμήν του «Εθνικού Μήνα Αστακού», η πόλη Χέμπστεντ (Hempstead) της Νέας Υόρκης, στο Λονγκ Άιλαντ, συνεργάστηκε με το εστιατόριο Peter’s Clam Bar για να απελευθερώσει ένα τεράστιο αστακό 10 κιλών, που πιστεύεται ότι είναι 132 ετών.

Ο επίτροπος της πόλης ήταν παρών κατά τη διάρκεια της ιστορικής στιγμής για να βοηθήσει τον Λούι, που σύμφωνα με πληροφορίες ζούσε σε δεξαμενή στο εστιατόριο επί 20 χρόνια.

Ο αστακός έχει γίνει κάτι σαν κατοικίδιο για τον ιδιοκτήτη Μπατς Γιαμαλί (Butch Yamali), ο οποίος αγόρασε το εστιατόριο και τον Λούι, πριν από τέσσερα χρόνια.

Δεν τον πούλησε ούτε αντί 1.000 δολαρίων σε κάποιον που ήθελε να τον κάνει δώρο στον πατέρα του.

Δεν είναι σαφές εάν η γεύση ενός γέρου αστακού είναι καλύτερη από αυτήν που έχουν οι νεότεροι ή οι μικρότεροι αστακοί. Αλλά το ερώτημα που τίθεται, πλέον, είναι αν ο Λούι θα επιβιώσει αφού τόσα χρόνια ζούσε στην αιχμαλωσία;

Οι ειδικοί του ινστιτούτου αστακών, λένε πως δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχουν πολλά αρπακτικά ζώα που θέλουν να φάνε ένα μεγάλο και γέρο αστακό, όπως ο Λούις: «Ας ελπίσουμε ότι βρει μια σύντροφο και θα ζει ευτυχισμένος», πρόσθεσαν…

Πηγή: Mashable

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s