ΤΟΠΟΙ

Το νησί με τις πολύχρωμες παραλίες!

Κάποιες είναι μαύρες, άλλες λευκές και ορισμένες ροζ!

Πρόκειται για το νησί Παντάρ (Padar), που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Κομόνδο (Komodo) στην Ινδονησία. Το αρχιπέλαγος ήταν διάσημο για τις γιγαντιαίες σαύρες, οι οποίες έφταναν μέχρι τα τρία μέτρα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν εξαφανιστεί…

Η τοπογραφία του νησιού είναι τραχιά με απότομα ηφαιστειακά βουνά και λόφους τοποθετημένους ενάντια σε βαθείς κόλπους. Το Padar έχει ξηρό κλίμα, οπότε μόνο οι θάμνοι και η βλάστηση που καλύπτουν το νησί δημιουργούν λόφους σαβάνας.

Οι θάλασσες που περιβάλλουν το νησί έχουν διάφορους χώρους, δημοφιλείς για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Η έκταση του είναι περίπου 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το Padar είναι μικρό, αλλά είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί του Εθνικού Πάρκου Komodo.

Το Padar είναι ως επί το πλείστον καλυμμένο με ένα σουρεαλιστικό τοπίο πλαισιωμένο από φωτεινά καταπράσινα βουνά που έχουν παραδεισένια σχήματα.

Όλα είναι περιτριγυρισμένα από τρεις γαλαζοπράσινους κόλπους και περιέργως, κάθε μία από τις παραλίες των κόλπων έχει διαφορετικό χρώμα άμμο: η μία είναι λευκή σαν μαργαριτάρι, άλλη μαύρη σαν ξυλάνθρακας, και μια τρίτη με ένα πολύ σπάνιο ροζ.

Η παραλία με τη μαύρη άμμο έχει ηφαιστειακή προέλευση, αποτελούμενη από διάφορα σκοτεινά μέταλλα. Το ροζ, μια από τις λίγες παραλίες στον κόσμο, προέρχεται από κονιορτοποιημένα κόκκινα κοράλλια αναμεμειγμένα με λευκή άμμο. Και το λευκό, σε κάθε περίπτωση, είναι ένα θεαματικό εύρημα.

Το Padar φιλοξενεί μια αξιοσημείωτη ποικιλία άγριας ζωής, ειδικά λόγω του μεγέθους του. Υπάρχουν έξι είδη καρχαριών, δύο είδη από σαλάχια μάντα και πολλά διαφορετικά ερπετά.

Υπάρχουν δελφίνια, περιστασιακά φάλαινες, γεράκια, και πράσινες χελώνες. Και έπειτα υπάρχουν μερικά μικρά θηλαστικά, που αποτελούν τροφή για τα αρπακτικά.

Πηγή: Atlas Obscura και Wikipedia

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s