ΖΩΗ

Εταιρεία προσλαμβάνει μόνο ηλικιωμένους εργαζόμενους

Κόντρα στο ρεύμα και στην ηλικιακή διάκριση, στη Νότια Κορέα.

Η εταιρεία τεχνολογίας «EverYoung» (Πάντα Νέος), η οποία εδρεύει στη Σεούλ, έχει έναν ασυνήθιστο αλλά αυστηρό κριτήριο, όταν προσλαμβάνει νέο προσωπικό: οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 55 ετών! Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 και σήμερα, απασχολεί 420 ηλικιωμένους, που μετρούν από 55 έως και 83 ετών.

Η εταιρική κουλτούρα της χώρας είναι γνωστή για τον εξαγκανασμό των εργαζόμενων να συνταξιοδοτηθούν πριν φτάσουν στην ηλικία συνταξιοδότησης, που είναι τα 60. Όμως, ο ιδρυτής της «EverYoung», Τσανγκ Ιγιούσανγκ (Chung Eunsung) θέλει να αλλάξει αυτήν την πρακτική και να αποδείξει ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν να είναι εξίσου πολύτιμοι για μια εταιρεία, όπως οι νέοι εργαζόμενοι.

Η εταιρεία του παρακολουθεί περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Εκπαιδεύει το προσωπικό της για να χρησιμοποιεί πλατφόρμες στο Naver, έκδοση της Google στη Νότια Κορέα. Τα βασικά καθήκοντά τους είναι η λογοκρισία ευαίσθητων πληροφοριών στους Χάρτες Naver και η παρακολούθηση περιεχομένου σε διάφορες πλατφόρμες blogging. Επίσης, ορισμένοι εκπαιδεύονται σε διάφορες δεξιότητες στον τομέα της πληροφορικής και μερικές φορές πραγματοποιούν ακόμη και μαθήματα κωδικοποίησης για παιδιά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ηλικιωμένοι είναι αργοί, αλλά ο Chung Eunsung ισχυρίζεται ότι οι ηλικιωμένοι υπάλληλοί του είναι γεμάτοι πάθος και ενέργεια, αλλά και πάντα πρόθυμοι να μάθουν νέες δεξιότητες. Επιπλέον, λέει ότι δείχνουν υψηλό επίπεδο προσοχής στη λεπτομέρεια.

Οι υπάλληλοι της «EverYoung» εργάζονται σε τετράωρες βάρδιες και έχουν υποχρεωτικό δεκάλεπτο διάλειμμα κάθε 50 λεπτά. Μπορούν να απολαύσουν ένα μικρό γεύμα στο πλήρως εξοπλισμένο κυλικείο της εταιρείας, να χαλαρώσουν σε έναν χώρο γεμάτο καναπέδες και βιβλία ή ακόμη και να παρακολουθήσουν την αρτηριακή τους πίεση, χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα που παρέχεται από την εταιρεία.

Πηγή: Oddity Central / Βίντεο CNA Insider

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s