ΕΡΕΥΝΑ

Ένα Batmobile για τον Άρη!

Σαν να βγήκε από ταινία του Μπάτμαν!

Η νέα ιδέα της NASA για το επόμενο όχημα εξερεύνησης στον πλανήτη Άρη, ξαφνιάζει καθώς μοιάζει με το Batmobile, σε ταινία του φανταστικού υπερήρωα.

Πρόκειται για ένα εξακύλινδρο ηλεκτροκίνητο όχημα που δημιουργήθηκε με την πρόθεση να ξεπερνά τα όποια εμπόδια στον αμμώδη και βραχώδη πλανήτη.

Όμως, το φουτουριστικό αυτοκίνητο, δεν πρόκειται ποτέ να πατήσει το έδαφος του Κόκκινου Πλανήτη. Έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της NASA, «Καλοκαίρι στον Άρη», και θα κάνει περιοδεία στις ΗΠΑ με στόχο να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου για την έρευνα στον πλανήτη.

Αυτό το Batmobile αποτελεί σύμπραξη της NASA με την εταιρεία Parker Brothers Concepts. Το εκτιμώμενο βάρος του οχήματος είναι 2.27 τόνοι, έχει μήκος 8.5 μέτρα και ύψος 3.30. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι από 96 έως 112 χιλιόμετρα.

Όπως είπε ένας από τους δημιουργούς του, ο Μαρκ Πάρκερ (Marc Parker), η NASA παρείχε στην εταιρεία της παραμέτρους για το όχημα, το οποίο θεωρεί «διπλής χρήσης»: «Το πίσω τμήμα είναι ένα πλήρες εργαστήριο και η μπροστινή περιοχή είναι ένα πιλοτήριο».

Μάλιστα, φημολογείται πως ο «νέος εξερευνητής του Άρη» θα εμφανιστεί και σε μια τηλεοπτική σειρά με θέμα τον Άρη, ενώ ίσως να αποτελεί και το πρωτότυπο για τα μελλοντικά οχήματα.

Το όχημα κατασκευάστηκε στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2016 μέχρι τις αρχές Απριλίου 2017, μετά από εντατική δουλειά που έφτανε τις 80-100 ώρες την εβδομάδα!

Πηγή: Business Insider

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s