ΖΩΗ

Καφετέρια που θεραπεύει το άγχος!

«Ο Θεραπευτής», προσφέρει τα πάντα για τη χαλάρωση!

Ο «Mr. Healing» είναι μια αλυσίδα με «καφέ χαλάρωσης», στη Νότια Κορέα, όπου οι πελάτες ενθαρρύνονται να ρίξουν έναν υπνάκο για να ξεκουραστούν ή να κάνουν μασάζ στις ειδικές πολυθρόνες που διαθέτει.

Η εμπειρία όσων πήγαν ήταν εντυπωσιακή και σύντομα η καφετέρια του «Θεραπευτή», έγινε δημοφιλής και από τη Σεούλ  που ξεκίνησε, επεκτάθηκε σε 47 διαφορετικές περιοχές σε όλη την ασιατική χώρα.

Τα στοιχεία από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δείχνουν ότι πολλοί Κορεάτες υποφέρουν από στέρηση του ύπνου ως αποτέλεσμα της υπερβολικής εργασίας. Επομένως κάθε ευκαιρία για να χαλαρώσουν και να πάρουν ένα υπνάκο είναι το ζητούμενο.

Το καφέ προσφέρει χαλαρωτικές συνεδρίες μασάζ, διαφορετικής διάρκειας και με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το χρόνο που διαθέτει ο πελάτης και τα χρήματα που επιθυμεί να ξοδέψει.

Το 20λεπτο μασάζ κοστίζει 4.000 γουόν (3,5 δολάρια). Το μασάζ των 30 λεπτών κοστίζει 7.900 γουόν (7 δολάρια) και το 50λεπτο ανεβαίνει στα 10.000 γουόν (9 δολάρια), το οποίο περιλαμβάνει και ένα ποτό.

Μόλις ο πελάτης κάνει την επιλογή του, πηγαίνει σε έναν ειδικό χώρο, που διαθέτει τις καρέκλες μασάζ. Βγάζει τα παπούτσια του και οποιοδήποτε κόσμημα που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις καρέκλες, ξάπλωνε και αρχίζει το χαλάρωμα.

Αφού τελειώσει η χαλαρή περίοδος, επιστρέφει στον κεντρικό χώρο της καφετέριας, όπου απολαμβάνει τον καφέ του ή ένα από τα πολλά δροσιστικά ποτά που υπάρχουν στο μενού.

Η επιτυχία του «Mr. Healing» είνια τόσο μεγάλη στην Κορέα, ώστε γίνονται κρατήσεις για το μασάζ. Οι πελάτες της καφετέριας είναι από όλες, σχεδόν, τις ηλικιακές ομάδες.

Από φοιτητές που χρειάζονται ένα διάλειμμα από τη μελέτη, στους εργαζόμενους, τους ταξιδιώτες και ακόμη και τους ηλικιωμένους.

Κάποιοι θεωρούν τον «Mr. Healing» και άλλες παρόμοιες καφετέριες χαλάρωσης στη Νότια Κορέα ως απλές μανίες, αλλά υπάρχουν και αυτοί που τους βλέπουν ως βιώσιμο επιχειρησιακό μοντέλο, επειδή προσφέρουν μια υπηρεσία που πραγματικά χρειάζονται οι Κορεάτες.

Πηγή: Oddity Central

Advertisements

Κατηγορίες:ΖΩΗ

Tagged as: , , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s