ΖΩΗ

Σκαρφάλωσε χίλια μέτρα χωρίς σχοινιά!

Αναρριχήθηκε στον διάσημο βράχο Ελ Καπιτάν του Γιοσέμιτι.

Είναι ο Άλεξ Χόνολντ ( Alex Honnold), 31 ετών από το Σακραμέντο, γνωστός για τις ελεύθερες μοναχικές του αναβάσεις σε μεγάλους τοίχους.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου καταγράφηκε ως ο πρώτος άνθρωπος που σκαρφάλωσε στον βράχο του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι, ύψους περίπου χιλίων μέτρων, χωρίς σχοινιά ή άλλο εξοπλισμό ασφαλείας. Έφτασε στην κορυφή σε μόλις 3 ώρες και 56 λεπτά. Το μοναδικό του εργαλείο ήταν σκόνη κιμωλίας που μετέφερε σε τσάντα, για να πιάνεται καλύτερα στον ολισθηρό γρανίτη.

Για να κάνει την αναρρίχησή του πιο εύκολη, σκαρφάλωσε στον τοίχο αρκετές φορές πριν, με σχοινιά, για να σημειώσει με κιμωλία κάθε σημείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κατά την ελεύθερη ανάβασή του.

Ο ΄Αλεξ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, οι οποίοι μελέτησαν τον εγκέφαλό του, για να δουν πώς αντιμετωπίζει το φόβο κι αν είναι διαφορετικός από τον μέσο όρο των ανθρώπων. «Προφανώς και γνωρίζω ότι κινδυνεύω, αλλά να φοβάμαι εκεί πάνω δεν με βοηθά με κανένα τρόπο», δήλωσε.

Ο Χόνολντ με την «κατάκτηση» αυτού του βράχου εκπλήρωσε ένα στόχο ζωής, τον οποίο είχε θέσει για τον εαυτό του από το 2009. Είχε μελετήσει τον μονόλιθο, αλλά δεν σκεφτόταν να το επιχειρήσει. Όμως, φέτος το αποφάσισε και πλέον το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.

Ζει σε τροχόσπιτο, προκειμένου να ακολουθεί τον καιρό και να αναρριχάται στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Είναι ένθερμος αναγνώστης κλασικής λογοτεχνίας, περιβαλλοντικών και οικονομικών θεμάτων.

Πηγή: Oddity Central

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s