ΖΩΗ

Ρομπότ αρμέγουν αγελάδες!

Δεν παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι!

Μπορεί τα ρομπότ να μην έχουν την εμφάνιση ή να εκτελούν τις λειτουργίες των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, αλλά ήδη έχουν μπει σε διάφορες μορφές της παραγωγικής διαδικασίας, παραμερίζοντας τον άνθρωπο.

Μια από αυτές τις καθημερινές εργασίες που κάνουν τα ρομπότ, είναι το άρμεγμα της αγελάδας, που αποτελεί μια δύσκολη και κουραστική δουλειά.

Τα ρομπότ λειτουργούν με τη βοήθεια αισθητήρων, λέιζερ και ενός αλγορίθμου που επεξεργάζεται τα δεδομένα που έχουν προηγούμενως σκαναριστεί από τις αγελάδες της φάρμας.

Η διαδικασία για το άρμεγμα είναι απλή και στηρίζεται στη βουλημία των αγελάδων για τα γλυκαντικά σφαιρίδια, κάτι σαν τις λιχουδιές των άλλων κατοικίδιων ζώων.

Αυτά τοποθετούνται σε ένα χώρο που κλείνει πίσω της, όταν μπει μέσα η αγελάδα για να τα φάει.Εκεί είναι εγκατεστημένο και το ρομπότ, που αρχίζει τη δουλειά του.

Στην αρχή σκανάρει με λέιζερ τον αριθμό της αγελάδας, ώστε να γνωρίζει ακριβώς το σχήμα του σώματος και του μαστού, που έχει αποθηκευμένο στον εγκέφαλο του, μετά το αρχικό σκάναρισμα.

Στη συνέχεια, ένας ρομποτικός βραχίονας με μια περιστρεφόμενη άσπρη και πορτοκαλί βούρτσα αρχίζει να κινείται κατά μήκος της κοιλιάς του ζώου. Ταυτόχρονα απολυμαίνει τις θηλές και τις διεγείρει, ωθώντας την αγελάδα να αφήσει το γάλα της.

Ακολουθεί ένας άλλος βραχίονας με τέσσερις πλαστικούς σωλήνες, οι οποίοι τοποθετούνται στις θηλές, τις οποίες βρίσκει το ρομπότ με τις ακτίνες λέιζερ και αρχίζει το άρμεγμα.

Τα ρομπότ αναλύουν ακόμα και την ποιότητα του γάλακτος και ενημερώνουν τον κτηνοτρόφο, εάν το γάλα είναι καλό, ώστε να εμφιαλωθεί.

Πηγή: Business Insider

Advertisements

Κατηγορίες:ΖΩΗ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.