ΤΟΠΟΙ

Γήπεδο με ένα δέντρο στο κέντρο!

Το ντριμπλάρεις και πας για γκολ!

Το γήπεδο έχει γίνει στο κινέζικο σχολείο Γιουκάι (Yucai). Οι μαθητές που παίζουν ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφύγουν την πρόσκρουση με την τεράστια βελανιδιά, η οποία υπάρχει στο κέντρο!

Γιατί δεν την ξερίζωσαν; Επειδή είναι υπεραιωνόβια και θεωρείται ιερή. Και γιατί έφτιαξαν το γήπεδο γύρω από αυτήν; Επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή…

Το Yucai περιβάλλεται από διάφορα ιστορικά κτίρια και αυτός ήταν ο μόνος διαθέσιμος χώρος για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του, το σχολείο ζήτησε άδεια να μεταφερθεί το δέντρο σε κάποιο άλλο μέρος.

Αλλά οι εκπρόσωποι του ενημερώθηκαν ότι η βελανιδιά ήταν εκατοντάδων ετών και θεωρούνταν εθνικός θησαυρός. Η μεταφύτευση της κρίθηκε υπερβολικά επικίνδυνη και έτσι το γήπεδο φτιάχτηκε γύρω από το δέντρο.

Το συγκεκριμένο σχολείο είναι ιστορικό, καθώς είναι χτισμένο μέσα στους θρυλικούς βασιλικούς κήπους του Πεκίνου των δυναστειών Μινγκ (Minq) και Τσίνγκ (Qing).

Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αυτό το παράξενο δέντρο είναι το παλαιότερο της κινεζικής πρωτεύουσας.

Οι φωτογραφίες του γηπέδου ποδοσφαίρου, με το πλέον διάσημο δέντρο στο κέντρο, άρχισαν να εμφανίζονται αρχικά online στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αντλώντας κάθε είδους χιουμοριστικά σχόλια.

Όμως, οι αρμόδιοι δεν ενοχλούνται καθώς θεωρούν το αρχαίο δέντρο ως σύμβολο του σχολείου. Πάντως, οι επίσημοι αγώνες για το σχολικό πρωτάθλημα διεξάγονται σε διαφορετικό χώρο.

Πηγές: Oddity Central και The Sun

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.