ΤΕΧΝΗ

Κισσός από 2.000 καθρέφτες!

Ένας καλειδοσκοπικός καταρράκτης!

Ο τεράστιος εκθεσιακός χώρος της «Ικεμπάνα» (Ikebana) Sogetsu– η ιαπωνική τέχνη των λουλουδιών- κατακλύστηκε από την εξαιρετική εγκατάσταση του Νέντο (Nendo), που έγινε για την 90η επέτειο του θεσμού.

Η δημιουργία με τους καθρέφτες τοποθετήθηκε πάνω σε έναν πολυεπίπεδο πέτρινο κήπο που δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα Ισάμου Νογκούτσι (Isamu Noguchi) στην αίθουσα της έκθεσης.

Για να τονίσει αυτό τον μοναδικό χώρο, ο Nendo έφτιαξε έναν κισσό με λεπτά φύλλα από ανοξείδωτο χάλυβα μέσα στα οποία τοποθέτησε 2.000 καθρέφτες σε σχήμα ρόμβου.

Κάθε στοιχείο στη συνέχεια ξεχωριστά επικαλύφτηκε στον πέτρινο κήπο, δημιουργώντας μια αντανακλαστική επιφάνεια που έχει την εμφάνιση του κισσού.

Η εγκατάσταση με τους καθρέφτες αντανακλά τον περιβάλλοντα πέτρινο κήπο, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει τις λεπτές αναλαμπές της υφής, της μορφής και της πολυεπίπεδης αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης.

Οι διαθλάσεις των διάχυτων χρωμάτων, οι σιλουέτες των λουλουδιών «Ikebana» και οι βοτανικοί σχεδιασμοί παράγουν ένα καλειδοσκοπικό οπτικό αποτέλεσμα.

Πηγή: Designboom

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s