ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το πράσινο βουνό!

Στρατιωτική αποθήκη στη Γερμανία γίνεται πράσινος λόφος!

Μια στρατιωτική αποθήκη στο Αμβούργο, όπου οι Γερμανοί είχαν τοποθετήσει αντιεροπορικά όπλα κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, μετατρέπεται σε ένα «πράσινο βουνό», καθώς στην κορφή του πρόκειται να γίνει ένας τεχνητός λόφος.

Τα σχέδια για την αλλαγή χρήσης του καταθλιπτικού κτιρίου, έχουν εγκριθεί μετά από αίτημα μιας ομάδας κατοίκων και αρχιτεκτόνων, στην γειτονιά του Σεν Πάουλι.

Στην κορυφή της στέγης θα δημιουργηθεί ο καταπράσινος τεχνητός λόφος, με θέα 360 μοιρών στην πόλη του Αμβούργου, ενώ σχεδιάζεται να αυξηθεί και το ύψος για να γίνουν και άλλες κατασκευές, όπως ένα νηπιαγωγείο και ένα ξενοδοχείο.

Σήμερα, στο κτίριο υπάρχει ένα δημοφιλές νυχτερινό κέντρο, μια μουσική σχολή, ένα κατάστημα οργάνων, γραφεία και ένα στούντιο φωτογράφου που πληρώνει 4.000 ευρώ ενοίκιο τον μήνα!

Η τοπική ομάδα πίσω από την πρωτοβουλία «Hilldegarden» θέλει να προωθηθούν στην πόλη συνδυαστικές κατασκευές παλιών εγκαταστάσεων και νέων χρήσεων, όπως έγινε πρόσφατα στην Κορέα με το Skygarden, την εθνική οδό στην Κορέα που μετατράπηκε σε τεράστιο πάρκο.

Πηγή: Arch Daily

Advertisements

Αφήστε το σχόλιό σας, εάν θέλετε...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s