ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Εκπληκτικά κτίρια από μπαμπού!

Ήταν επίδειξη για την πρώτη Μπιενάλε αρχιτεκτονικής με μπαμπού!

Όλο και περισσότερο χρησιμοποιείται το μπαμπού για την κατασκευή κτιρίων και στην Κίνα, όπου έγινε η πρώτη Διεθνής Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Μπαμπού, το 2016, άλλαξε η όψη του μικρού χωριού Μπαοξί (Baoxi).

Το κυρίως αγροτικό ορεινό χωριό βρίσκεται σε απόσταση 12 ωρών από τη Σαγκάη και τώρα φιλοξενεί αυτές τις απίστευτες κατασκευές σχεδιασμένες από 12 διεθνείς αρχιτέκτονες.

Αυτές οι εικόνες, που τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο Ζιλιέν Λανού (Julien Lanoo), δίνουν μια αίσθηση στο πώς τα κτίρια μπαμπού μπορούν να συνδυαστούν με άλλες κατασκευές και να μείνουν μόνιμα, σε μια κοινότητα.

Όπως λέει ο Lanoo «για αιώνες, τα μπαμπού χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις αγροτικές κοινότητες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους» και προσθέτει:

«Είναι ένα υλικό κατασκευής με πολλές ιδιότητες, το οποίο εξαφανίζεται γρήγορα στην κινεζική ηπειρωτική χώρα υπέρ του σκυροδέματος. Η γρήγορη και τεράστια επέκταση των νέων Κινέζικων πόλεων ανέτρεψε πολλούς παραδοσιακούς τρόπους κατασκευής».

Ως απάντηση στην επέκταση του μπετόν, η Μπιενάλε Μπαμπού αποδεικνύει ότι η σύγχρονη αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά υλικά μπορούν να λειτουργήσουν μαζί.

Μεταξύ των κτιρίων που κατασκευάστηκαν στο χωριό, είναι ένα κέντρο νεότητας, ένα μουσείο κεραμικής και μια γέφυρα μπαμπού, δείχνοντας πως το μπαμπού είναι ένα ανθεκτικό οικολογικό υλικό.

Πηγή: My Mondern Met

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.