ΕΡΕΥΝΑ

Βρήκαν το παράλληλο σύμπαν;

Οι επιστήμονες θεωρούν πως είναι κοντά σε αποδείξεις για την ύπαρξη του!

Το μυστηριώδες «κρύο σημείο» στο διάστημα θα μπορούσε να είναι η απόδειξη ενός παράλληλου σύμπαντος, λένε οι επιστήμονες, που προσπαθούν επί χρόνια να δουν τι συμβαίνει και αυτή η περίεργη σκοτεινή περιοχή του Διαστήματος, έχει χαμηλότερη θερμοκρασία.

Όπως εκτιμούν, ο χώρος αυτός μπορεί να είναι συνέπεια σύγκρουσης μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων. Ίσως να είναι η πρώτη απόδειξη της θεωρίας του «πολυβινισμένου», ότι δηλαδή υπάρχουν δισεκατομμύρια άλλα σύμπαντα, μερικά από αυτά ακριβώς όπως το δικό μας, που κρύβονται έξω από αυτό που μπορούμε να δούμε.

Το κοσμικό μικροκυματικό υπόβαθρο καλύπτει ολόκληρο τον ουρανό και οι επιστήμονες μπόρεσαν να καταγράψουν την ακτινοβολία σε όλο το σύμπαν. Είναι κατά το πλείστον εξίσου κατανεμημένο και έχει την ίδια θερμοκρασία, αλλά ξεχωρίζει ένα σημαντικό «κρύο σημείο».

Εκεί, λένε οι ερευνητές, ίσως είναι ένας μεγάλος χώρος γεμάτος από πολλά σύμπαντα ίδια με αυτό που ζούμε. Είναι ακόμα πιθανό ότι το σημείο αυτό να είναι το αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης ανάμεσα στο δικό μας σύμπαν και ένα άλλο παρόμοιο.

Οι ερευνητές ελπίζουν τώρα να διεξαγάγουν περαιτέρω εξέταση του «κρύου σημείου» για να διαπιστώσουν αν αντέχει η θεωρία των παράλληλων συμπάντων που έχουν διατυπώσει.

Πηγή: Independent / Εικόνες NASA

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s