ΖΩΗ

Πάπιες περπατούν πάνω στα ψάρια!

Ανταγωνίζονται για ένα κομμάτι ψωμί!

Τουριστική ατραξιόν έχει γίνει εδώ και δεκαετίες ένα φράγμα ύδρευσης στην αμερικανική πολιτεία της Πενσιλβανία, όπου υπάρχουν εκατομμύρια κυπρίνοι και πάπιες, που ταΐζονται με κομμάτια ψωμιού από τους τουρίστες.

Τα ψάρια είναι παχουλά και σε υπερπληθυσμό, με αποτέλεσμα οι πάπιες να πατούν επάνω τους για να πάρουν πρώτες τα ψωμιά που πετούν οι επισκέπτες σε αυτή την περίεργη δεξαμενή.

Η δεξαμενή Παϊματούνιγκ (Pymatuning Reservoir), στην περιοχή του Κρόφορντ (Crawford), στο Λάινσβιλ (Linesville), κάποτε ήταν ένας πολύ μεγάλος βάλτος, μέσα στον οποίο έτρεχαν οι ποταμοί Σενάνγκο (Shenango) και Μπίβερ (Beaver), τροφοδοτώντας τις βιομηχανίες που βρίσκονταν στις γύρω κοιλάδες.

Το 1913, μετά από μια καταστροφική πλημμύρα οι κάτοικοι αισθάνθηκαν την ανάγκη να δαμάσουν τα νερά των ποταμών.Το 1934 δημιουργήθηκε φράγμα και δεξαμενή για τη διατήρηση των υδάτων που εισέρχονται στον βάλτο, αλλά και για τη ρύθμιση της ροής τους.

Χτίστηκε ένας υπερχειλιστής για να επιτρέπει την ανεξάρτητη ρύθμιση του νερού της δεξαμενής. Η ροή του νερού από τους ποταμούς είχε ως αποτέλεσμα τροφοδοσία με φυτά, έντομα, καραβίδες και άλλα ασπόνδυλα, που προσέλκυσαν ψάρια του γλυκού νερού.

Αποτέλεσμα ήταν εκατομμύρια υπερμεγέθεις κυπρίνοι να συσσωρεύονται στην άκρη του υπερχειλιστή, με το στόμα ανοιχτό περιμένωντας κάθε μορφής φαγητό.

Όμως, αυτό που τα τρελαίνει είναι το ψωμί που ρίχνουν οι τουρίστες. Μάλιστα, διαδραματίζονται σκηνές φρενίτιδας, με τα ψάρια να καταβροχθίζουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους.

Έτσι, οι πάπιες δεν τα ανταγωνίζονται ευθέως, καθώς είναι περισσότερα, αλλά με πονηριά. Εκεί που οι κυπρίνοι «τσακώνονται» πατάνε επάνω τους και αρπάζουν αυτές το φαγητό.

Αυτή η φανταστική σκηνή έχει γίνει η βάση για ένα μεγάλο μέρος της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας. Το σύνθημα στο Linesville, όπως φαίνεται στις πινακίδες κατά την είσοδό στην πόλη, είναι: «οι πάπιες που περπατούν πάνω στα ψάρια».

Επίσης, η τοπική εθελοντική πυροσβεστική υπηρεσία και η περιφερειακή αποχετευτική αρχή, χρησιμοποιούν λογότυπα μιας πάπιας που στέκεται στην πλάτη ενός ψαριού.

Το τελετουργικό ρίψης ψωμιού προκαλεί αντιδράσεις από οικολόγους επειδή το ψωμί και άλλα είδη διατροφής που ρίχνουν οι επισκέπτες στον υπερχειλιστή, δεν είναι υγιεινά για τα ψάρια.

Το 2008, οι αξιωματούχοι θέλησαν να απαγορεύσουν αυτή την πρακτική, ωστόσο, δεδομένης της πολιτιστικής, ιστορικής και τουριστικής αξίας του, η απαγόρευση δεν επιβλήθηκε.

Σήμερα, ο υπερχειλιστής Linesville είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο της Πενσιλβανίας, μετά το Liberty Bell, φτάνοντας μέχρι και 500.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Photo daveynin

Photo Andy Joos

Photo Nick Rising

Photo moodylady

Πηγή: Amusing Planet

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.