ΕΡΕΥΝΑ

Πώς θα φαίνονται οι άνθρωποι σε χίλια χρόνια

Το ανθρώπινο είδος συνεχώς αλλάζει.

Πού θα μας οδηγήσει η εξέλιξη σε δέκα αιώνες;

Πιθανολογείται ότι θα είμαστε πιο ψηλοί. Οι άνθρωποι έχουν δει μια έκρηξη ύψους τα τελευταία 130 χρόνια. Το 1880, ο μέσος Αμερικανός άντρας ήταν 170 εκατοστά και σήμερα, 177.

Ισως, να εσωματώσουμε μηχανές, οι οποίες θα ενισχύσουν την ακοή, την όραση, την υγεία και πολλά άλλα. Σήμερα, υπάρχουν βοηθήματα ακοής που επιτρέπουν την καταγραφή ήχων. Ενα άλλο παράδειγμα είναι μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, η οποία αναπτύσσει βιονικά μάτια για τυφλούς.

Δεν είναι αδύνατο να φανταστούμε αυτήν την τεχνολογία ως εργαλείο για να δούμε ό,τι θεωρούμε σήμερα αόρατο, όπως υπέρυθρες ακτίνες, ακτίνες X, κ.ά. Τελικά, η προσθετική δεν θα είναι πλέον μόνο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η εξωτερική μας εμφάνιση που θα αλλάξει. Τα γονίδια μας θα εξελιχθούν σε μικροσκοπικά επίπεδα, για να βοηθήσουν στην επιβίωσή μας. Για παράδειγμα, μια μελέτη ανακάλυψε ομάδα παιδιών μολυσμένων με HIV στη Νότια Αφρική, να ζουν σε υγιείς ζωές. Αποδεικνύεται ότι έχουν μία ενσωματωμένη άμυνα κατά του HIV, η οποία εμποδίζει τον ιό να προχωρήσει στο AIDS.

Επίσης, με εργαλεία επεξεργασίας γονιδίων όπως το CRISPR, μπορούμε να ελέγξουμε τα γονίδια και το DNA μας, στο σημείο όπου θα κάνουμε τον εαυτό μας ανοσοποιημένο σε ασθένειες και θα αντιστρέψουμε ακόμη και τα αποτελέσματα της γήρανσης.

Ένας άλλος τρόπος να οδηγήσουμε την ανθρώπινη εξέλιξη σε ένα διαφορετικό μονοπάτι είναι να μετακινήσουμε μερικούς στον Άρη. Ο Άρης λαμβάνει 66% λιγότερο ηλιακό φως από τη Γη. Κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι άνθρωποι στον Άρη θα εξελίξουν μεγαλύτερους απογόνους, οι οποίοι θα απορροφούν περισσότερο φως, για να δουν. Και δεδομένου ότι η βαρυτική έλξη του Άρη είναι μόνο το 38% της Γης, οι άνθρωποι που θα γεννηθούν στον Κόκκινο Πλανήτη μπορεί να είναι πραγματικά ψηλότεροι από οποιονδήποτε στη Γη.

Το υγρό που διαχωρίζει τους σπονδύλους μας επεκτείνεται στο Διάστημα, γεγονός που οδήγησε τον Αμερικανικό αεροδιαστημικό μηχανικό Ρομπέρ Ζούμπριν (Robert Zubrin) να υποδείξει ότι η χαμηλή βαρύτητα του Άρη θα μπορούσε να επιτρέψει στην ανθρώπινη σπονδυλική στήλη να επιμηκυνθεί αρκετά, για να προσθέσει μερικά επιπλέον εκατοστά στο ύψος μας.

Ωστόσο, ούτε καν η μετακίνηση στον Άρη θα μπορούσε να προκαλέσει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ανθρώπινη εξέλιξη, η οποία μπορεί να έρθει τα επόμενα χίλια χρόνια: η αθανασία. Η πορεία προς αυτήν πιθανόν να απαιτεί από τους ανθρώπους να βάζουν τον εγκέφαλό τους σε μια μηχανή.

Αυτή τη στιγμή, επιστήμονες στην Ιταλία και την Κίνα πειραματίζονται με μεταμοσχεύσεις κεφαλής σε ζώα, για να διαπιστώσουν εάν μπορεί να μεταφερθεί η συνείδηση ​​από το ένα σώμα στο άλλο. Ισχυρίζονται ότι το επόμενο μεγάλο βήμα τους θα είναι η μεταμόσχευση ανθρώπινων κεφαλών!

Πηγή: Science Alert / Βίντεο Tech Insider 

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.