ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυτά τα νούφαρα είναι 1.000 ετών!

Δημιουργήθηκαν από σπόρους αιώνων!

Τα νούφαρα, καλλιεργήθηκαν από τον Κινέζο δόκτορα Λι, ο οποίος χρησιμοποίησε σπόρους που χρονολογούνται από την Δυναστεία Σονγκ 960-1279 μ.Χ.

Ο Λι που είναι ειδικός στις καλλιέργειες, κατάφερε με επιτυχία να αναπτύξει τα φυτά από τους αρχαίους σπόρους νούφαρου, χάρη σε μία ιδιαίτερα προσεκτική και χρονοβόρα διαδικασία.

Ο δρ Λι Τζενγκρόνγκ, από την Ακαδημία Τεχνών της Κίνας, απέκτησε τους σπόρους πριν δύο χρόνια. Είχαν ανακαλυφθεί σε ένα στρώμα γης στο Τζινινγκφού, μία περιοχή ιστορικής σημασίας, στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας.

Τα φυτά τώρα εκτίθενται μέσα σε ένα πέτρινο αγγείο της ίδιας περιόδου, σε ένα αξιοθέατο κοντά στην Δυτική Λίμνη του Χανγκτζόου, την σημερινή πρωτεύουσα της επαρχίας Τζετζιάνγκ, που ήταν και η αρχαία εθνική πρωτεύουσα εκείνη την εποχή.

Η Δυναστεία Σονγκ είναι διαιρεμένη σε δύο συγκεκριμένες περιόδους, τη Βόρεια (960-1127) και τη Νότια (1127-1279). Κατά την δεύτερη περίοδο η πρωτεύουσα μετακινήθηκε από την Καϊφένγκ στο Χανγκτζόου, όταν χάθηκε το βόρειο κομμάτι της επικρατείας στον πόλεμο Σονγκ-Τζιν.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι ο δόκτωρ Λι θα συνεχίσει να μεγαλώνει και άλλους σπόρους νούφαρων και ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει απευθείας μετάδοση στο διαδίκτυο ώστε περισσότερος κόσμος να μπορεί να παρακολουθεί τα φυτά ενώ μεγαλώνουν.

Πηγή: CRI Online

Advertisements

Κατηγορίες:ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.