ΖΩΗ

Τα «σπίτια φέρετρα» του Χονγκ Κονγκ

Ο ΟΗΕ τα χαρακτήρισε «προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»!

Στο πλούσιο Χονγκ Κονγκ, υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά με μια έκρηξη της στέγασης και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να αναγκάζονται να ζουν σε διαμερισμένα «παπουτσιών» ή «σπίτια φέρετρα», σε στέγες πολυκατοικιών, ακόμα και σε κλουβιά.

«Τα σπίτια φέρετρα» βρίσκονται, ουσιαστικά, μέσα σε ένα διαμέρισμα 120 τετραγωνικών, που έχει χωριστεί σε πολλά δωμάτια διαστάσεων 1Χ3 ή 1Χ2 μέτρων. Εκεί, ζουν ολόκληρες οικογένειες, πληρώνοντας ενοίκιο, που δεν είναι καθόλου φτηνό.

Κυμαίνεται από 300 έως 700 δολάρια τον μήνα, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια, οι τιμές ενοικίασης στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50%.

Μέσα σε αυτά τα «σπίτια φέρετρα» οι ένοικοι κοιμούνται σε ξύλινες κουκέτες, που σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορείς να απλώσεις τα πόδια σου, ενώ είναι κοινόχρηστες οι τουαλέτες και οι κουζίνες ανά 12 οικογένειες.

Μπορεί τα Ηνωμένα Έθνη να έχουν καταδικάσει αυτά τα σπίτια ως «προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», αλλά αποτελούν την εναλλακτική λύση για εκείνους που δεν μπορούν να έχουν κανονική στέγη.

Σύμφωνα με κρατικά στοιχεία, από τους 7,3 εκατομμύρια κατοίκους του Χονγκ Κονγκ, υπολογίζεται πως περισσότεροι από 200.000 ζουν σε «υποδιαιρεμένες μονάδες», συμπεριλαμβανομένων 35.500 παιδιών 15 και κάτω.

Πηγή: Daily Mail

Κατηγορίες:ΖΩΗ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.