ΜΟΥΣΕΙΑ

Μουσείο ηφαιστείων και σεισμών!

Η «φλογερή καρδιά της Ισλανδίας»!

Το Lava, το «Ισλανδικό Ηφαιστειακό και Σεισμικό Κέντρο», είναι ένα διαδραστικό μουσείο με στοιχεία για τις φυσικές δυνάμεις που οδήγησαν στη δημιουργία της Ισλανδίας, πριν από εκατομμύρια χρόνια και είναι ανοιχτό για το κοινό από την 1η Ιουνίου του 2017.

Βρίσκεται στην πόλη Hvolsvöllur, μία ώρα ανατολικά του Ρέικιαβικ, και στη σκιά τριών από τα πιο διάσημα ηφαίστεια της χώρας: Katla, Hekla και Eyjafjallajökull.

Το τελευταίο έγινε γνωστό, το 2010, όταν ένα σύννεφο από την τέφρα του έκλεισε τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Τα τρία ηφαίστεια είναι ορατά από μια πλατφόρμα προβολής 360 μοιρών, και αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σημεία του κέντρου.

Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες βλέπουν εκθέματα που εξετάζουν τις εκρήξεις, οι οποίες συνέβησαν τον τελευταίο αιώνα στην Ισλανδία, καθώς και τη γεωλογία που τις προκαλεί.

Περιλαμβάνει, ακόμη, μια εντυπωσιακή δομή ύψους 12 μέτρων που προσομοιώνει τη ροή μάγματος κάτω από τη χώρα, και αναφέρεται ως η «φλογερή καρδιά της Ισλανδίας».

Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μέσα από ένα τεχνητό σύννεφο καπνού, να βιώσουν το σύννεφο τέφρας από μια έκρηξη και να εξερευνήσουν ένα διάδρομο, ο οποίος απεικονίζει τις συνέπειες μιας ροής μάγματος, από βράχια και λάσπη.

Οι πραγματικές ηφαιστειακές εκρήξεις προβάλλονται σε αίθουσα κινηματογράφου, με αναλυτικά στιγμιότυπα των δραματικών φυσικών φαινομένων.

Πηγή: Guardian

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.