ΖΩΗ

Στο σφυρί μπουκαλάκια με φάρμακα θρύλων!

Συλλέκτες πληρώνουν χιλιάδες δολάρια, για να τα αποκτήσουν!

Αντικείμενα που ανήκαν σε διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές, ακόμα και συγγραφείς, ήταν πάντα τα φετίχ των θαυμαστών τους. Όμως, ορισμένοι συλλέκτες ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και αγοράζουν τα μπουκαλάκια με τα φάρμακα τους.

Όπως τις σταγόνες για τα μάτια της Μέρλιν Μονρό,τα χάπια του Έλβις, του Μάικλ Τζακσον ή του Τρούμαν Καπότε.

Οι νεκροί, πλέον, διάσημοι έκαναν μεγάλη χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων, και κάποια από αυτά βρέθηκαν στα σπίτια τους, μέσα σε μπουκαλάκια που έγραφαν τον το όνομα τους.

Οι θαυμαστές τους συλλέγουν τα μπουκαλάκια σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν καλύτερα ποιες χημικές ουσίες οδήγησαν στον θάνατο τις διάφορες διασημότητες ή σε μερικές περιπτώσεις κατέστρεψαν τη σταδιοδρομία και τη ζωή τους.

Τα τελευταία χρόνια, οι δημοπρασίες κληρονομιών στο Ντάλας προσέφεραν μπουκάλια από τη δεκαετία του 1970 που περιείχαν τα χάπια που έπαιρνε ο Έλβις Πρίσλεϊ. Το μπουκαλάκι και το κουτί του, πουλήθηκαν ξεχωριστά, αντί 6.000 δολαρίων το καθένα.

Επίσης, άλλα τρία μπουκαλάκια με χάπια του Πρίσλεϊ πωλούνται αντί 4.000, 3.250 και 3.883 δολαρίων.

Συλλεκτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι σταγόνες για τα μάτια της Μέρλιν Μονρό (τότε κυρία Μίλερ όπως γράφει το κουτάκι), που έχουν ημερομηνία 21 Μαΐου 1960.

Παράλληλα στο σφυρί βγήκαν και τα αντιαλλεργικά χάπια της διάσημης ηθοποιού, με τιμή κοντά στις 6.000 δολάρια.Στην ίδια τιμή δημοπρατήθηκαν τα αναλγητικά χάπια, που έπαιρνε ο Μάικλ Τζάκσον.

Αντικείμενα δημοπρασίας αντί μερικών χιλιάδων δολαρίων είναι τα φάρμακα που συνταγογραφούσε ο «δόκτωρ Θάνατος», Τζακ Κεβόρκιαν, τα χάπια που έπαιρνε ο συγγραφές Τρούμαν Καπότε, αλλά και μερικά μπουκαλάκια που είχαν ακόμα τα χάπια του συγγραφέα Γουίλιαμ Μπάροουζ.

Μάλιστα, κάποια χάπια του Μπάροουζ, πουλήθηκαν σε δημοπρασία για 1.320 δολάρια το ένα.

Φάρμακα διάσημων βρίσκονται και σε μουσεία, όπως αυτά που έπαιρνε ο αεροπόρος Τσαρλς Λίντμπεργκ,ο οποίος το 1927 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να διασχίσει τον Ατλαντικό με το μονοθέσιο αεροπλάνο του.

Πηγή: Atlas Obscura

Advertisements

Κατηγορίες:ΖΩΗ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.