DESIGN

Από τράπεζα έγινε πολυτελές ξενοδοχείο!

Πέτρινο κτίριο του 1924!

Μια πρώην τράπεζα στο κέντρο του Λονδίνου που σχεδιάστηκε το 1924 από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Έντουιν «Νέντ» Λάτιενς (Edwin «Ned» Lutyens) έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, κλαμπ, μπαρ και εστιατόριο.

Ο χώρος διαμορφώθηκε από τη εταιρεία Soho House & Co και το ξενοδοχείο ονομάστηκε «The Ned» προς τιμή του αρχιτέκτονα, ο οποίος στις αρχές του προηγούμενου αιώνα κατασκεύασε το επιβλητικό κτίριο της τράπεζας Μίντλαντ.

Οι θόλοι της πρώην τράπεζας έχουν μετατραπεί σε μπαρ, ενώ έχουν δημιουργηθεί και πολλά εστιατόρια στο τεράστιο τραπεζικό χώρο του ισογείου.

Το Ned είναι το τελευταίο έργο της Soho House & Co, η οποία μεταμόρφωσε, επίσης, ένα εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα στην αγγλική ύπαιθρο σε ένα άλλο πολυτελές ξενοδοχείο.

Το λιθόκτιστο κτίριο της τράπεζας σχεδιάστηκε από τον Lutyens το 1924 και ολοκληρώθηκε το 1939. Εκεί στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, η οποία ήταν κάποτε η μεγαλύτερη στον κόσμο, αλλά εξαφανίστηκε ως εμπορικό σήμα μετά την δημιουργία της HSBC το 1992.

Στη νέα του μορφή, το κτίριο περιλαμβάνει εννέα εστιατόρια, 252 υπνοδωμάτια, μια σειρά υπηρεσιών περιποίησης αντρών και γυναικών, ένα γυμναστήριο με πισίνα στον τελευταίο όροφο, σπα, χαμάμ και μπαρ μέχρι αργά το βράδυ.

Η πρόθεση της ομάδας σχεδιασμού ήταν να αναβιώσει το κτίριο με τρόπο που να διατηρεί το μεγαλείο των αρχικών χώρων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην τραπεζικού χώρου των 3.000 τετραγωνικών μέτρων, στο ισόγειο του οποίου βρίσκονται τα οκτώ από τα εννέα εστιατόρια.

Σε όλα τα υπνοδωμάτια αποκαταστάθηκαν χαρακτηριστικά της περιόδου, όπως η επένδυση καρυδιάς,  και οι εντυπωσιακοί πολυέλαιοι.Τα έπιπλα είναι από ορείχαλκο και μαόνι, ενώ όπως λένε οι αρχιτέκτονες, κάθε δωμάτιο είναι σχεδιασμένο με το στιλ της δεκαετίας του 1920 και του 1930.

Η αρχική αίθουσα της τράπεζας διαθέτει ένα κοκτέιλ μπαρ και ένα σαλόνι που έχει  3.800 θυρίδες ασφαλείας. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια για συναντήσεις και εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ένα σαλόνι που κυριαρχείται από πολυελαίους του 18ου αιώνα και ένα δωμάτιο με επένδυση από ξύλο καρυδιάς.

Στην οροφή του κτιρίου υπάρχει μια θερμαινόμενη πισίνα και μπαρ με θέα προς όλο το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Πηγή: De Zeen

Advertisements

Κατηγορίες:DESIGN

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.