ΤΕΧΝΗ

Θρύλοι του σινεμά με χιλιάδες κουκκίδες!

Όλα φτιαγμένα με το χέρι!

Η αγάπη του για τα τουβλάκια της LEGO όταν ήταν παιδί και για τον κινηματογράφο, όταν μεγάλωσε, οδήγησαν τον Τούρκο καλλιτέχνη Τσαγκάταϊ Ονταμπάς (Çağatay Odabaş), σε μοναδικές και πρωτότυπες δημιουργίες.

Ο Odabaş που ζει στην Κωνσταντινούπολη, αναδημιουργεί θρυλικές σκηνές κινηματογραφικών ταινιών, χρησιμοποιώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικροσκοπικές χρωματιστές κουκκίδες.

Από μακριά, τα έργα του μοιάζουν με τεράστιες αφίσες, αλλά καθώς τα πλησιάζεις, βλέπεις πως αποτελούνται από πολύχρωμες τελείες.

Ο 37χρονος Odabaş ακολουθεί μια διαδικασία για το κάθε έργο του, που όπως λέει μοιάζει με κινηματογραφική παραγωγή.

Αρχικά επιλέγει τη σκηνή από την ταινία που θέλει, εξετάζοντας χιλιάδες κινηματογραφικά έργα. Στη συνέχεια χωρίζει την εικόνα που έχει επιλέξει σε πολλά κομμάτια. Ζωγραφίζει κάθε ένα ξεχωριστά και μετά τα ενώνει, δημιουργώντας τους εξαιρετικούς ρεαλιστικούς πίνακες του.

Ο Odabaş λέει ότι οι πίνακές του αποτελούνται από 150.000 έως 200.000 μικροσκοπικές κουκκίδες και πρέπει να σχεδιαστούν και να χρωματίζονται με το χέρι, ακολουθώντας ένα σύστημα κωδικών. Η όλη διαδικασία είναι πολύ σύνθετη και χρονοβόρα, επομένως έχει μια ολόκληρη ομάδα βοηθών.

Αλλά ακόμα κι έτσι, κάθε έργο του απαιτεί 2 με 3 μήνες για να ολοκληρωθεί. Μερικές φορές εργάζεται 18 ώρες την ημέρα και δεν αφήνει το στούντιο του για αρκετές μέρες κάθε φορά.

Πηγή: Oddity Central

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s