ΤΟΠΟΙ

Το χωριό μέσα στα ερείπια!

Η ζωή δίπλα από τους αρχαίους ναούς!

Βόσκουν τις κατσίκες δίπλα από τα πανάρχαια ερείπια, παίρνουν νερό από τα ίδια πηγάδια με τους προγόνους τους και αδιαφορούν αν οι τουρίστες δεν πλησιάζουν στην περιοχή τους.

Πρόκειται για την παλαιά πρωτεύουσα της Μιανμάρ, την Μραούκ Ου (Mrauk U), που ιδρύθηκε από την ισχυρή αυτοκρατορίας των Αρακανών το 1430 και ήταν πρωτεύουσα έως το 1758.

Παρόλα αυτά, η Mrauk U είναι σήμερα ντεκόρ ενός ήσυχου χωριού, όπου βλέπεις τους βοσκούς με τις κατσίκες τους πάνω στις βουδιστικές παγόδες, τους αγρότες να σκάβουν τα χωριά δίπλα στους εκατοντάδες ναούς, που έκαναν οι βασιλιάδες.

Η Mrauk U, σημαίνει «η πρώτη ολοκλήρωση» στην αρχαϊκή γλώσσα των Αρακανών, αν και δεν έχει αναπτυχθεί τουριστικά, είχε φήμη που εξαπλώθηκε στη μακρινή Ευρώπη, σαν πόλη ανατολικής μεγαλοπρέπειας.

Η πλούσια συλλογή των ναών και των παγόδων του Mrauk U είναι η δεύτερη στη χώρα, μετά την Παγκάν (Bagan), όπου κατευθύνεται το μεγάλο ρεύμα των τουριστών.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο τόπος δεν είναι εύκολος να αναπτυχθεί. Δεν υπάρχει αεροδρόμιο και ο μόνος τρόπος να φτάσει κάποιος εκεί είναι με ένα καράβι, καθώς η πόλη είναι παραθαλάσσια, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 7 με 8 ώρες.

Πηγές: Amusing Planet και Wikipedia

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.