ΤΕΧΝΗ

Πορτρέτα σε εύθραυστα φύλλα δέντρου

Καλλιτέχνης, από την Ινδία, ασκεί με καταπληκτικό τρόπο μια παραδοσιακή τέχνη της χώρας του.

Ο Σάντες Ρανίκαρ (Sandesh S. Rangnekar) ζωγραφίζει λεπτομερή έργα πάνω σε εύθραυστα φύλλα ιεράς συκής. Έμαθε την αρχαία τέχνη από τον πατέρα του Σάντασιβ Ρανίκαρ (Sadashiv G. Rangnekar), έναν αναγνωρισμένο καλλιτέχνη στην πατρίδα του.

Γοητευμένος από τις δεξιότητες του πατέρα του, έμπαινε κρυφά στο στούντιό του από την ηλικία των δέκα ετών. Παρακολουθούσε και δημιουργούσε τη δική του τέχνη. Ο πατέρας αγνοούσε τι έκανε ο γιος του και μια μέρα ο μικρός του έδειξε ένα από τα έργα του, το οποίο τον εντυπωσίασε. Έτσι, τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί με τη ζωγραφική και τον άφηνε να χρησιμοποιεί τα χρώματα και τα πινέλα του.

Σήμερα, ο Σάντες ασκεί την κληρονομιά του πατέρα του και είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες της Ινδίας που διατηρούν ζωντανή την αρχαία τέχνη της ζωγραφικής των φύλλων.

Η διαδικασία της ετοιμασίας τους ως καμβάδες, χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα κάπου σαράντα ημέρες. Οι καλλιτέχνες βάζουν τα φύλλα μέσα σε νερό για πάνω από ένα μήνα και στη συνέχεια βουρτσίζουν απαλά την επιφάνεια, ώστε να απαλλαγούν από το πράσινο μέρος.

Όταν τα φύλλα είναι έτοιμα, τότε ο Σάντες ζωγραφίζει με μεγάλη ακρίβεια, χρησιμοποιώντας πινέλα με πολύ λεπτές άκρες. Για το κάθε έργο τέχνης, χρειάζεται πάνω κάτω δύο ημέρες, για να το ολοκληρώσει. Στη συνέχεια μπαίνει σε κάποιο πλαίσιο, για να να διατηρηθεί και να μείνει μακριά η σκόνη, που θα το καταστρέψει.

 

Πηγή: Oddity Central

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s