ΖΩΗ

Η πρωτεύουσα των σουγιάδων!

Τα καλύτερα πτυσσόμενα μαχαίρια, μαζί με τιρμπουσόν!

Η γαλλική πόλη Τιέρ (Thiers) θεωρείται η πρωτεύουσα των μαχιαριών της Ευρώπης και περπατώντας στα δρομάκια της βλέπεις εκατοντάδες καταστήματα που πουλάνε σουγιάδες, όπως στην Ελβετία με τα ρολόγια. των μαχαιριών της Ευρώπης

Οι σουγιάδες που κατασκευάζονται εκεί, εκτός από τις κοφτερές λεπίδες τους, διαθέτουν χειρολαβές κομψοτεχνήματα, από ξύλο, ελεφαντόδοντα και άλλα υλικά, με τιμές που ξεκινούν από τα 50 ευρώ και φτάνουν στα 500.

Μαχαίρια τσέπης φτιάχνονται στη πόλη των 11.600 κατοίκων από τον 15ο αιώνα, ωστόσο οι σουγιάδες έγιναν θρύλοι από το 1993, όταν ιδρύθηκε η αδελφότητα των μαχαιριών «Le Thiers».

Οι κατασκευαστές σουγιάδων ενώθηκαν και αποφάσισαν να κάνουν την πόλη τους διάσημη για αυτό το προϊόν που παράγουν, τους σουγιάδες, με σχέδια αιώνων που είχαν στη διάθεση τους και μεταδίδονταν από οικογένεια σε οικογένεια.

Ο στόχος τους είναι να φτιάχνουν χειροποίητους σουγιάδες που θα είναι όμορφοι εμφανισιακά, με απλό σχεδιασμό και εξαιρετική λειτουργία.

Η ομορφιά εξασφαλίζεται από τη διακόσμηση της χειρολαβής. Τα υπόλοιπα γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο, με μεταλλικά καλούπια για τις λεπίδες, συναρμολόγηση από έναν τεχνίτη και ηλεκτρικά μηχανήματα λείανσης.

Σήμερα, στην πόλη υπάρχουν περισσότερα από 200 συνεργεία κατασκευής μαχαιριών, κάποια από τα οποία είναι οικογενειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν από το 1919.

Πηγή: BBC

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.