ΕΡΕΥΝΑ

Φουσκωτό θερμοκήπιο για τον Άρη!

Σχεδιασμός τη NASA για να τρώνε λαχανικά οι αστροναύτες!

Σε συνεργασία με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα, οι επιστήμονες της NASA έχουν αναπτύξει ένα φουσκωτό θερμοκήπιο, που λέγεται «σεληνιακό θερμοκήπιο», και το οποίο θα επιτρέπει στους αστροναύτες στη Σελήνη ή τον Άρη, να καλλιεργούν τα λαχανικά τους.

Στο εσωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, οι επιστήμονες της NASA έχουν από καιρό αποκτήσει εμπειρία στην καλλιέργεια λαχανικών, που θεωρούνται απαραίτητα για τη διατροφή του ανθρώπου.

Ωστόσο το πρωτότυπο φουσκωτό θερμοκήπιο των 5,5 Χ 2,10 μέτρων, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αναζωογόνηση του αέρα, την ανακύκλωση του νερού ή την ανακύκλωση των αποβλήτων.

Η ιδέα είναι ότι το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται από τους αστροναύτες θα εισάγεται στο θερμοκήπιο, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιείται από τα φυτά για τη φωτοσύνθεση και την παραγωγή οξυγόνου.

Η όλη διαδικασία ονομάζεται σύστημα βιολογικής γενετικής υποστήριξης ζωής.

Ο Δρ. Τζην Τζιακομέλι (Gene Giacomelli), διευθυντής του ελεγχόμενου περιβάλλοντος στο πανεπιστήμιο της Arizona, εξηγεί απλά ότι «μιμούμεθα το τι θα έκαναν τα φυτά, αν ήταν στη γη, και πως θα ήταν χρήσιμα για τη στήριξη της ζωής».

»Ολόκληρο το σύστημα του σεληνιακού θερμοκηπίου αντιπροσωπεύει, σε μικρογραφία, τα βιολογικά συστήματα που βρίσκονται εδώ στη γη», εξήγησε.

Ο υδροπονικός θάλαμος ανάπτυξης φυτών μπορεί να χρησιμοποιεί φυσικό ή τεχνητό φωτισμό LED για την ανάπτυξη των φυτών, ενώ έχει ως στόχο να παράσχει διευκολύνσεις για τη μακροπρόθεσμη εξερεύνηση από τον άνθρωπο, της σελήνης και του Άρη.

Πηγή: Designboom

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.