ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Κατσίκες λιποθυμούν, όταν τρομάζουν!

Η ράτσα εκτρέφεται στο Τενεσί και η προέλευση παραμένει ένα μυστήριο!

Όταν κάτι τρομάξει αυτήν την κατσίκα, οι εξωτερικοί μύες της παγώνουν για περίπου δέκα δευτερόλεπτα. Το ζώο πέφτει στο πλάι και σηκώνει τα πόδια προς τον ουρανό. Κι αφού καθίσει ακίνητο για λίγο στο έδαφος, συνέρχεται και αναπηδά στα πίσω πόδια του.

Το φαινόμενο προκαλείται από μια κληρονομική γενετική ανωμαλία, η οποία ονομάζεται συγγενής μυοτονία. Η κατσίκα δεν πονάει από αυτήν την κατάσταση. Μάλιστα, οι μεγαλύτερες κατσίκες μερικές φορές μαθαίνουν να στηρίζονται κάπου, για να μην πέσουν.

Η ράτσα αυτή εμφανίστηκε στην κομητεία Μάρσαλ του Τενεσί το 1880, όταν έφτασε στην περιοχή ένας γεωργός με το όνομα Τζων Τίνσλεϊ, ο οποίος πιθανόν καταγόταν από τη Νέα Σκοτία του Καναδά.

Πριν να φύγει από την περιοχή, πούλησε τις κατσίκες του, τρεις θηλυκές και μια αρσενική, στον εργοδότη του Δρ. Μέιμπερι, που ξεκίνησε να τις εκτρέφει συστηματικά. Τουλάχιστον μία από αυτές είχε αυτό το ξεχωριστό γενετικό χαρακτηριστικό.

Οι κατσίκες είναι επίσης γνωστές ως Κατσίκες του Τενεσί, Νευρικές κατσίκες, Κατσίκες που λιποθυμούν, Κατσίκες με ξύλινα πόδια.

Η μυοτονική κατσίκα έχει χαρακτηριστεί απειλούμενη από την αμερικάνικη υπηρεσία για τη διατήρηση των ζωικών ειδών, κι έτσι η χρήση της για την παραγωγή κρέατος είναι περιορισμένη: η σπανιότητά της κάνει το κρέας ακριβότερο. Ζει περίπου 12 με 15 χρόνια.

Πηγές: Amusing PlanetWikipedia / Βίντεο EpicVirals

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s