ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Κτίριο από κεχριμπάρι!

Λάμπει στον ήλιο συναυλιακή αίθουσα στη Λετονία!

Η Λιέπαγια (Liepaja), δημιουργεί μια υπέροχη κεντρική πολιτιστική περιοχή για τους κατοίκους της. Το κεντρικό σημείο είναι το εντυπωσιακό Great Amber Concert Hall, σχεδιασμένο από τον Φόλκερ Γκιένκε (Volker Giencke).

Το σχήμα του είναι σαν ένα τεράστιο κύπελλο, με τους τοίχους να έχουν έντονο πορτοκαλί χρώμα, καθώς είναι φιαγμένοι από κεχριμπαρένιο γυαλί.

Στην καρδιά του κτιρίου βρίσκεται η Μεγάλη Αίθουσα, ένας χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έως 1.000 επισκέπτες για παραστάσεις από τη Συμφωνική Ορχήστρα της πόλεις ή άλλα δρώμενα. Ο χώρος διαθέτει ακουστική τελειότητα και είναι φωτεινός.

Ο ήλιος δίνει μια φυσική λάμψη και το ύφασμα των καθισμάτων μιμείται τη μεταβολή των αποχρώσεων που δημιουργούνται από το φως που λάμπει μέσα από το κεχριμπάρι.

Η αίθουσα φιλοξενεί επίσης το Conservatorium Liepaja, ένα στούντιο μπαλέτου και ένα πειραματικό στάδιο. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι των τεχνών μπορούν επίσης να συναντήσουν και να μοιραστούν τις φανταστικές δημιουργίες τους στις διάφορες αίθουσες διδασκαλίας και πρόβας που διατίθενται.

Για το κοινό υπάρχει ένα μπαρ και ένα μουσικό κλαμπ προσελκύοντας όσους ενδιαφέρονται για μια βραδιά στην πόλη και μια δόση τοπικού πολιτισμού.

Πηγή: Inhabitat

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.