ΖΩΗ

Τρύπησε τρία βουνά για να φέρει νερό στο χωριό του!

Έσκαβε επί 36 ολόκληρα χρόνια!

Ένας Κινέζος, ο 82χρονος, σήμερα, Χουάνγκ Ντάφα (Huang Dafa) είναι πρόεδρος σε ένα χωριουδάκι, το Καουανγκμπά (Caowangba) που βρίσκεται κρυμμένο βαθιά στα βουνά της επαρχίας Γκουινζού.

Το 1959 έβαλε σκοπό της ζωής του να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών στο μικρό χωριό, φέροντας νερό τρεχούμενο, σε έναν τόπο που αντιμετώπιζε προβλήματα ξηρασίας.

Για να τα καταφέρει υπήρχε μόνο ένας τρόπος. Να ανοίξει ένα κανάλι μήκους 10 χιλιομέτρων,που θα περνούσε από τρία βουνά, ώστε το νερό να φτάνει από την πηγή στα σπίτια του χωριού.

Ένας κινέζικος μύθος μιλά για τον Γου Γκονγκ (Yu Gong), έναν γέρο του οποίου το σπίτι χωρίστηκε από το πλησιέστερο χωριό από δύο βουνά που μετακινήθηκαν. Έτσι άρχισε να σκάβει για να κάνει ένα διάδρομο προς το χωριό.

Οι άνθρωποι τον χλεύαζανε, καθώς θεωρούσαν μάταιη την προσπάθεια, αλλά αυτός απάντησε ότι ενώ οι απόγονοι του θα μπορούσαν να σκάβουν για γενιές, τα βουνά δεν θα μπορούσαν να αυξηθούν.

Κινούμενοι από την αποφασιστικότητά του, οι θεοί μετέφεραν αλλού τα βουνά, καθαρίζοντας το δρόμο για τον Yu Gong. Ένας μύθος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την προσπάθεια του ανθρώπου απέναντι σε ανυπέρβλητα εμπόδια.

Αυτή η ιστορία ταίριαξε απόλυτα και ενέπνευσε τον Huang Dafa. Το φιλόδοξο έργο του ξεκίνησε το 1959 και απαιτούσε 36 χρόνια σκληρής εργασίας για να ολοκληρωθεί. Σήμερα, το χωριό του ακμάζει χάρη στο συνεχές τρεχούμενο νερό και γιορτάζεται ως πραγματική έκδοση του Yu Gong.

Πριν από το εντυπωσιακό κανάλι ύδρευσης, οι ξηρασίες είχαν σκάψει το έδαφος γύρω από το Caowangba και οι κάτοικοι μετά βίας είχαν πόσιμο νερό.

Εκτός από ένα μόνο πηγάδι, όλες οι πηγές νερού είχαν ξεραθεί και όλοι έπαιρναν μικρή ποσότητα νερού, για να έχουν όλοι.

Ο Χουάνγκ Ντάφα είπε τότε πως δύο λύσεις υπήρχαν: Να εγκαταλείψουν το χωριό ή να φέρουν νερό μέσα από τα τρία βουνά. Οι συγχωριανοί του είπαν ότι ήταν αδύνατο να φτάσει το νερό, αλλά ο Χουάνγκ Ντάφα πίστευε ότι θα μπορούσε να γίνει.

Κατάφερε να πείσει μερικούς νεαρούς άνδρες και να εργαστούν για το φιλόδοξο κανάλι που ξεκίνησε το 1959. Ήταν μόνο 23 ετών εκείνη την εποχή.

Όπως θυμάται για να τα καρεφέει έκανε αρκετά επικίνδυνα πράγματα, σκάβοντας σε γκρεμούς και φαράγγια, ύψους 300 μέτρων.

Οι χωρικοί πέρασαν 10 χρόνια σκάβοντας ένα κανάλι μήκους 100 μέτρων μέσα από μια κορυφή βουνού χρησιμοποιώντας μόνο εργαλεία χειρός. Έβλεπαν ότι η προσπάθεια τους ήταν μάταιη και τα εγκατέλειψαν.

Ο Χουάνγκ συνειδητοποίησε ότι αν και η αποφασιστικότητα τους ήταν ισχυρή, οι γνώσεις τους για τη διάνοιξη του καναλιού και την ύδρευση, ήταν ανύπαρκτες. Έτσι, πέρασε αρκετά χρόνια μελετώντας την τεχνική του συστήματος ύδρευσης σε μια κοντινή πόλη.

Επέστρεψε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ζήτησε από τους χωρικούς να προσπαθήσουν ξανά. Συμφώνησαν και άρχισαν να εργάζονται για το θρυλικό κανάλι ύδρευσης.

Αυτή τη φορά έκαναν πρόοδο γιατί ο Χουάνγκ Ντάφα ήταν πάντα στο χώρο, καθοδηγώντας τις προσπάθειές τους. Αυτό του κόστισε πολύ στην προσωπική του ζωή, καθώς η κόρη του και ο εγγονός του πέθαναν ενώ δούλευαν στα βουνά.

Το 1995, ολοκληρώθηκε το κανάλι ύδατος μήκους 7.200 μέτρων και ένα κανάλι διακλάδωσης μήκους 2.200 μέτρων και άρχισε να τρέχει νερό στο Caowangba. Περνάει τρία άλλα χωριά, τροφοδοτώντας τα με τρεχούμενο νερό και τρία βουνά. Ονομάστηκε κανάλι του Ντάφα, προς τιμήν του αρχηγού του.

Πηγές: Oddity Central και China Daily

Advertisements

Κατηγορίες:ΖΩΗ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.