ΜΟΥΣΕΙΑ

Το μουσείο της αποτυχίας!

Αποτυχημένες ιδέες και παράξενα προϊόντα βρίσκονται εκεί!

Ένας ψυχολόγος που μελετά τη δημιουργικότητα και την εργασία, ο Σάμιουελ Γουέστ (Samuel West) αποφάσισε να δημιουργήσει στο Χέλσιμποργκ της Σουηδίας, το μουσείο της αποτυχίας.

Τα περίεργα του μουσείου αναδεικνύουν διάφορα είδη αποτυχίας, ακόμα και από μεγάλες και σοβαρές εταιρείες που πήγαν ένα βήμα πιο μακριά, δημιουργώντας προϊόντα που δεν είχαν επιτυχία.

Για παράδειγμα υπάρχουν τα χρωματιστά Bick για τις γυναίκες, ένας τεράστιος φορητός υπολογιστής, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για να γίνεις πετυχημένος επιχειρηματίας, όπως ο Τράμπ, και διάφορα γκάτζετ σε κινητά ή υπολογιστές.

Ο West πήρε θάρρος να κάνει πράξη την ιδέα του, από το μουσείο των διαλυμένων σχέσεων, το μουσείο της κακής τέχνης και άλλα παρόμοια, που έχουν δημιουργηθεί.

Όπως λέει, ορισμένα προϊόντα στη συλλογή είναι απλά ανόητα. Τα τεχνολογικά gadget που απέτυχαν είναι μια μεγάλη κατηγορία στο μουσείο, καθώς κάποιες εταιρείες προσπάθησαν να κάνουν κάτι άλλο από αυτό που μπορούσαν.

«Είναι σαν να προσπαθήσει η Colgate να πουλήσει λαζάνια ή η Harley Davidson αρώματα». Αυτό το παράδειγμα απεικονίζει τη σκοτεινή πλευρά της καινοτομίας και της αποτυχίας.

Η αποτυχία από την αρχή της διαδικασίας μπορεί να βοηθήσει στην τελειοποίηση μιας προσέγγισης. Η αποτυχία αργότερα στη διαδικασία, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Η λύση είναι να σκεφτείς την αποτυχία διαφορετικά. «Δεν μπορείτε να έχετε επιτυχία χωρίς αποτυχία», λέει. «Πρέπει να ανεχτείτε, να δεχτείτε και να δημιουργήσετε χώρο για αποτυχία»

»Αν τα άτομα και οι επιχειρήσεις στέκονται κριτικά στις αποτυχίες τους, μπορούν να μάθουν από αυτές», υπογραμμίζει ο West.

Και καταλήγει:«Μην φοβάστε να αποτύχετε στην αρχή.Αντίθετα, αφιερώστε χρόνο για να μάθετε και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις γνώσεις για να πετύχετε».

Πηγή: Smithsonian

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s