ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Σπάνιο ροζ ζωάκι που δεν ζει στην αιχμαλωσία!

Αν το πάρεις από την άγρια φύση πεθαίνει σε μια εβδομάδα!

Αυτό το σπάνιο είδος του θηλαστικού που μοιάζει σαν να φορά πανοπλία, είναι ένα είδος αρμαντίλο. Βρίσκεται μόνο στην κεντρική Αργεντινή και αν κάποιος το πάρει σπίτι του σαν κατοικίδιο, πεθαίνει μέσα σε μια εβδομάδα.

Το μοναχικό, νυχτερινό ζωάκι, που λέγεται «νεράιδα», έχει μήκος περίπου 15 εκατοστά, και είναι το μικρότερο από τις 20 ποικιλίες του αρμαντίλο.

Το πιο αξιοσημείωτο γι ‘αυτό το περίεργο μικρό πλάσμα είναι προφανώς το χρώμα του: Η «πανοπλία» που καλύπτει το γούνινο σώμα του έχει μια ελαφριά ροζ σκιά.

Οι επιστήμονες είναι εντυπωσιασμένοι από αυτό το είδος, αλλά πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το ροζ χρώμα της «νεράιδας», παραμένουν ένα μυστήριο.

«Η νεράιδα ή pichiciego … είναι από τα πιο φευγαλέα θηλαστικά», αναφέρει μελέτη του 2012. «Λόγω του υπόγειου και του νυχτερινού τρόπου ζωής τους, η βασική τους βιολογία και η εξελικτική ιστορία τους παραμένουν ουσιαστικά άγνωστες».

Παρ ‘όλα αυτά, ένα πράγμα είναι απολύτως σαφές για τη ροζ νεράιδα αρμαντίλο: Δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς το βιότοπο του.

Όσα ροζ ζωάκια έχουν απομακρυνθεί παράνομα από την άγρια ​​φύση για να πωληθούν σε μαύρες αγορές ως κατοικίδια ζώα, δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν στην αιχμαλωσία.Τα περισσότερα πέθαναν μέσα σε οκτώ ημέρες από την απομάκρυνση τους από τον οικότοπό τους.

Επίσης, το ροζ νεράιδα αρμαντίλο κινδυνεύει από τις καλλιέργειες εκτάσεων που αποτελούν τον βιότοπο του. Τόσο από το όργωμα των χωραφιών που καταστρέφει τις υπόγειες φωλιές τους, όσο και από τα φυτοφάρμακα.

Για τη σωτηρία αυτού του σπάνιου ζώου έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με υπογραφές ανθρώπων από όλο τον κόσμο, που ζητούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος της Αργεντινής να κάνει περισσότερα για τη διατήρηση του άγονου οικοτόπου, όπου ζουν αυτά τα φανταστικά πλάσματα.

Πηγή: The Dodo

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s