ΤΟΠΟΙ

Βάρκες που έγιναν σπίτια!

Θα πήγαινες εκεί για διακοπές!

Στην ακτή της Μάγχης, στη βόρεια Γαλλία, βρίσκεται ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με πληθυσμό περίπου 3.000 κατοίκους, το Εκιέν Πλάζ (Equihen Plage), το οποίο χαρακτηρίζεται από τα σπίτια του, που αντίστοιχα δεν βρίσκεις πουθενά αλλού.

Είναι ανεστραμμένες βάρκες, με πόρτες και παράθυρα, που κάποτε ήταν λύση ανάγκης για τους κατοίκους και σημερα αποτελούν εξοχικά, τα οποία νοικιάζονται από 300 ευρώ!

Στις παλιές μέρες, δεν ήταν ασυνήθιστο να βρεθούν παλιές βάρκες, τόσο όρθιες όσο και ανεστραμμένες, κατά μήκος της ακτής. Επειδή είχαν παλιώσει και δεν μπορούσαν να μπουν στη θάλασσα με ασφάλεια, οι κάτοικοι τις γυρνούσαν ανάποδα και τις έκαναν σπίτια.

Το κύτος, το οποίο έγινε στέγη, καλύφθηκε με πίσσα για να εξασφαλίσει ότι το σπίτι-βάρκα ήταν υδατοστεγές. Μια πόρτα άνοιγε στα πλάγια, ενώ τα παράθυρα αφήναν να μπαίνει φως και αέρας, καθώς το σπίτι αποτελείτο από ένα δωμάτιο, στο οποίο υπήρχε κουζίνα, τραπεζαρία και κρεβάτια.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σχεδόν όλες οι αναστραμμένες βάρκες καταστράφηκαν, αλλά η παράδοση δεν ξεχάστηκε.

Στη δεκαετία του 1990, περίπου 60 χρόνια μετά την εξαφάνισή τους, το χωριό αποφάσισε να αναβιώσει την αρχαία κληρονομιά.

Έτσι, οι κάτοικοι δημιούργησαν μερικές ανεστραμμένες βάρκες-σπίτια, τις εξόπλισαν με σύγχρονες εγκαταστάσεις, ώστε να δελεάσουν τους τουρίστες. Κάτι που πέτυχαν, όπως αποδείχθηκε στην πράξη.

Πηγή: Amusing Planet

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.