ΜΟΥΣΕΙΑ

Τι έπαθε αυτή η Λαμποργκίνι;

Βανδαλισμός στο όνομα της τέχνης!

Μια πανέμορφη Λαμποργκίνι Γκαγιάρντο, ένα από τα εντυπωσιακά σποτ αυτοκίνητα, έγινε αντικείμενο πειράματος από το Μουσείο της Δανίας ARoS Aarhus Kunstmuseum.

Το πείραμα έγινε μετά από ιδέα του Νορβηγού ανατρεπτικού καλλιτέχνη Ντολκ (Dolk), που ήθελε να στείλει ένα μήνυμα μέσω της εκτόνωσης του κοινού, πάνω σε ένα όχημα, το οποίο αποτελεί άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, και για τρεις εβδομάδες, το αυτοκίνητο εγκαταστάθηκε στο μουσείο του Άαρχους, που κάλεσε τους επισκέπτες να… ορμήσουν επάνω του!

Όμως, κανείς δεν περίμενε αυτό που έγινε. Η ζημιά στο χρώμα ήταν τόσο μεγάλη, που από μάυρο έγινε άσπρο και αναγκάστηκαν να σταματήσουν τον βανδαλισμό, για να μη γίνει μεγαλύτερη καταστροφή στο αυτοκίνητο.

Ο στόχος που έγινε όλο αυτό, ήταν να σταλεί ένα μήνυμα πως: «ό, τι κάνετε, κάθε δράση σας, αφήνει ένα σημάδι για την κοινωνία που ζούμε. Κανένας από εμάς δεν μένει ανέγγιχτος, όπως και κάθε μικρή δράση έχει αντίκτυπο στο σύνολο της».

Τόσο ο Ντολκ, όσο και οι υπεύθυνοι του μουσείου, θεώρησαν πως το μήνυμα έγινε κατανοητό και δεν χρειαζόταν να διαλυθεί η Λαμποργκίνι.

Έτσι, το αυτοκίνητο παραμένει ως έκθεμα του μουσείου, με τα γράμματα, τις λέξεις και τα σχέδια που έχουν χαραχθεί επάνω του. Κάποια στιγμή θα επιστραφεί στον Νορβηγό καλλιτέχνη που την αγόρασε μεταχειρισμένη.

Βέβαια, αυτό το καλλιτεχνικό χάπενινγκ προκάλεσε αντικρουόμενες απόψεις. Κυρίαρχη ήταν αυτή που έλεγε ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι από μόνο του έργο τέχνης και δεν χρειαζόταν να γίνει αντικείμενο βανδαλισμού…

Πηγή: Oddity Central

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.