ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Συναρπαστικές εικόνες από τον βυθό του ωκεανού!

Τι είδε το υποβρύχιο ρομποτάκι!

Το ερευνητικό, σκάφος «Okeanos Explorer», με το ρομποτικό, τηλεχειριζόμενο, υποβρύχιο του, είναι το μάτι των επιστημόνων για την εξερεύνηση του βυθού των ωκεανών, που παραμένουν ανεξερεύνητοι, όπως και τα πλάσματα που ζουν εκεί.

Όπως λένε οι ερευνητές της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) περισσότερο από το 95% των ωκεανών παραμένει ανεξερεύνητο και στηρίζονται στο υποβρύχιο ρομπότ να οδηγήσει σε μεγάλες ανακαλύψεις, σε βάθη που δεν μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος.

Στο αμερικανικό πλοίο έχει ανατεθεί να εξερευνήσει το βυθό του ωκεανού και αυτή την περίοδο ερευνά τα βαθιά νερά γύρω από την Αμερικανική Σαμόα.

«Μέχρι στιγμής, ο μεγαλύτερος κατοικήσιμος χώρος στον πλανήτη μας είναι ο βαθύς ωκεανός, αλλά γνωρίζουμε πολύ λίγα γι ‘αυτόν», εξηγεί ο Σαντιάγκο Ερέρα (Santiago Herrera), επίκουρος καθηγητής βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Λεχάι (Lehigh).

Και υπογραμμίζει: «Έχουμε παρατηρήσει πολύ λιγότερο από το 1% του συνόλου του θαλάσσιου πυθμένα. Οι επιστήμονες έχουν καλύτερη γνώση της επιφάνειας του Άρη ή της Σελήνης από ό, τι έχουμε εμείς για την επιφάνεια της Γης.»

Η τελευταία αποστολή του ρόβερ, απαθανάτισε με επιτυχία εικόνες της θαλάσσιας ζωής, η οποία θα βοηθήσει τους επιστήμονες να διαλευκάνουν τα πολλά μυστήρια για το τι ζει στα μεγάλα βάθη.

Πηγή: My Modern Met

Κατηγορίες:ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.