ΖΩΗ

Βουτιά στη λάσπη για χρυσό!

Κατάδυση στο βούρκο, για να βγάλουν το μεροκάματο!

Στις Φιλιππίνες ομάδες παράνομων χρυσοθήρων, κάνουν βουτιές μέσα σε λάκκους από λάσπη, προκειμένου να συγκεντρώσουν περίπου ένα τέταρτο του γραμμαρίου σκόνη χρυσού.

Οι καταδύσεις γίνονται κοντά στα ορυχεία της πόλης Παρακάλ (Paracale), περίπου 350 χιλιόμετρα νότια της Μανίλα, και η ποσότητα αυτή τους αποφέρει πέντε δολάρια, που είναι αρκετά για τις καθημερινές ανάγκες των οικογενειών τους.

Για δεκαετίες, οι ντόπιοι σκάβουν και κοσκινίζουν τη γη, κάνοντας παράλληλα και καταδύσεις σε σήραγγες που γεμίζουν με λάσπη, χρησιμοποιώντας μόνο αυτοσχέδια εργαλεία για να εξορύξουν το χρυσό.

Βουτούν κάτω από τους σκοτεινούς βάλτους με τη βοήθεια γεννήτριας που μεταφέρει αέρα για την αναπνοή σε ένα μικρό σωλήνα. Η κατάδυσή τους γίνεται στα τυφλά για έως και τέσσερις ώρες, αναζητώντας τις μικροσκοπικές πέτρες που περιέχουν σωματίδια χρυσού.

Σύμφωνα με τοπικές ΜΚΟ, η εξόρυξη χρυσού με αυτόν τον τρόπο γίνεται από φτωχούς ανθρώπους που δεν έχουν άλλη οικονομική διέξοδο.

Οι εκθέσεις που έχουν γίνει για τις Φιλιππίνες, αναφέρουν ότι η χώρα παρήγαγε περίπου 18 τόνους χρυσού σε μια αγοραία αξία άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων το 2014, ενώ το 80% του χρυσού προέρχεται από μικρής κλίμακας ορυχεία που λειτουργούν χωρίς άδεια της κυβέρνησης.

Οι Φιλιππίνες διαθέτουν το μεγαλύτερο κοίτασμα χαλκού και χρυσού στον κόσμο, και είναι η πέμπτη πιο πλούσια χώρα σε μεταλλικά στοιχεία, καθώς εκτός από χρυσό και χαλκό, υπάρχει στο έδαφος της νικέλιο, και χρωμίτης.

Πηγή: Avax News

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.