ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κήπος στη μέση της ερήμου!

Είναι ο μεγαλύτερος κήπος του κόσμου!
Στην έρημο του Ντουμπάι βρίσκεται ένα μέρος που δεν μπορείς να φανταστείς. Ένας κήπος με τεράστιο αριθμό λουλουδιών, κάτι που τον έβαλε και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Αυτό το βραβείο απονεμήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 για μια φυτική δομή με τη μορφή ενός Airbus A380, που έχει μήκος 70 μέτρα και περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 φρέσκα λουλούδια και φυτά. Η κατασκευή του έγινε πάνω σε ένα πλαίσιο από ανακυκλωμένα υλικά.

Ο κήπος άνοιξε τις πύλες του για το κοινό την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Περιλαμβάνει  150 εκατομμύρια μεμονωμένα λουλούδια, σε έναν χώρο 600.000 τετραγωνικών μέτρων.

Είναι ένα ολόκληρο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στα λουλούδια, με παγώνια, κάστρα, μύλους, σπίτια, αυτοκίνητα, ένα γιγαντιαίο άγαλμα γυναίκας, και ένα αντίγραφο του ψηλότερου κτιρίου του κόσμου, του Burj Khalifa. Όλα είναι φτιαγμένα από λουλούδια.

Το πάρκο περιλαμβάνει επί του παρόντος τουλάχιστον 45 διαφορετικά είδη λουλουδιών που εισάγονται από όλο τον κόσμο, πολλά από τα οποία είναι δύσκολο να καλλιεργηθούν στην έρημο και σπάνια στη Μέση Ανατολή, όπως γεράνια, κατιφέδες, καλεντούλες και πετούνιες.

Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί για το πότισμα των λουλουδιών ένα μοναδικό σύστημα που βρίσκεται κάτω από το έδαφος, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εξάτμιση του νερού από τη ζέστη.

Μάλιστα, αυτή η υπόγεια μέθοδος χρησιμοποιεί ένα κλάσμα του νερού και της ενέργειας που απαιτείται σε ένα συμβατικό σύστημα ποτίσματος.

Πηγή: Mental Floss

Advertisements

Κατηγορίες:ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s