ΤΟΠΟΙ

Μεσαιωνικό χωριό υψηλής τεχνολογίας!

Διαθέτει ό,τι τεχνολογικά σύγχρονο μπορείς να φανταστείς!

Κάθε σπίτι έχει ευρυζωνική σύνδεση στο ίντερνετ και δορυφορική τηλεόραση. Το χωριό διαθέτει ένα υπερσύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο για τηλεδιάσκεψη, φαξ, και οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

Λέγεται Κολέτα Ντι Καστελμπιάνκο (Colletta di Castelbianco) και θεωρείται ένα από τα λίγα e-χωριά της Ευρώπης, όπου γίνεται η εφαρμογή κάθε νέας τεχνολογίας στον τομέα της επικοινωνίας.

Εξωτερικά, το χωριό δεν είναι κάτι διαφορετικό από τα άλλα που έχουν χτιστεί τον μεσαίωνα. Πέτρινα σπίτια με κόκκινες κεραμποσκεπές και μπλε παράθυρα. Όμως εκεί κρύβεται το υψηλής τεχνολογίας μυστικό.

Βρίσκεται στην απότομη πλαγιά των Άλπεων, με φόντο τη θάλασσα, κοντά στην Ιταλική Ριβιέρα, στα μισά του δρόμου μεταξύ της Γένοβας και της Νίκαιας.

Το Colletta di Castelbianco χτίστηκε τον 13ο αιώνα, κατά πάσα πιθανότητα ως άμυνα εναντίον των Σαρακηνών πειρατών. Όμως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων, οι κάτοικοι της σιγά-σιγά απομακρύνθηκαν σε αναζήτηση δουλειάς.

Όταν ένας σεισμός έπληξε το χωριό το 1887, η μείωση του πληθυσμού άρχισε να γίνεται μεγαλύτερη, έως ότου το χωριό εγκαταλείφθηκε πλήρως το 1950.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όμως, άλλαξαν τα πάντα. Αποφασίσθηκε το Colletta di Castelbianco να μετατραπεί σε ένα από τα πρώτα e-χωριά της Ευρώπης.

Χάρη στις νέες τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών, το έργο έδωσε σε όσους εγκαταστάθηκαν την ευκαιρία να ζήσουν στην ειρηνική απομόνωση της υπαίθρου της Λιγουρίας, έχοντας επαφή με το περιβάλλον εργασίας και, γενικότερα, με τις πηγές πληροφόρησης σε όλο τον κόσμο.

Πλέον, τα σπίτια στο Colletta di Castelbianco είναι απίστευτα ακριβά. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό της Ιταλίας το 2008, το πιο ακριβό σπίτι προς πώληση, εκείνη την περίοδο, ήταν 587.000 δολάρια.

Στα πιο προσιτά σπίτια οι τιμές άρχιζαν από € 137.000. Σήμερα, το χωριό φιλοξενεί τακτικά πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις τέχνης και συναυλίες, καθώς και γαστρονομικές εκδηλώσεις για το καλύτερο ιταλικό φαγητό και κρασί.

Πηγή: Amusing Planet και Wikipedia

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.