ΖΩΗ

Το εγκαταλελειμμένο προεδρικό αεροπλάνο!

Εξωτερικά είναι σκουριασμένο, αλλά εσωτερικά άψογο!

Τουλάχιστον 30 χρόνια βρίσκεται στην πόλη του Βέτερεν (Wetteren), στο Βέλγιο, στην Ανατολική Φλάνδρα, ένα εγκαταλελειμμένο Boeing 707, που αποτελεί αγαπημένο θέμα για πολλούς φωτογράφους που επισκέπτονται την περιοχή.

Η ιστορία αυτού του αεροπλάνου είναι από τη μια πλευρά ένδοξη, καθώς υπήρξε το προεδρικό αεροσκάφος του Μπενίν, από την άλλη θολή καθώς δεν είναι γνωστό το μέλλον του και η σημερινή ιδιοκτησία του.

Το αεροπλάνο κατασκευάστηκε το 1961 και παραδόθηκε ολοκαίνουργιο στην Pan Am. Η ιστορία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο λέει πως αργότερα το αεριωθούμενο αγοράστηκε και χρησιμοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Μπενίν.

Όμως, μετά την προσγείωση του στην Οστάνδη, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, δεν δόθηκε άδεια να απογειωθεί και πάλι, άγνωστο για ποιο λόγο. Έκτοτε παρέμεινε στο βελγικό έδαφος.

Οι πληροφορίες λένε πως πωλήθηκε σε έναν επιχειρηματία στο Wetteren το 1997, όπου και βρίσκεται έκτοτε. Το πτερύγιο της ουράς του και οι τέσσερις κινητήρες έχουν αφαιρεθεί, αν και το εσωτερικό του παραμένει σε καλή κατάσταση.

Τα κομψά ντουλάπια από ξύλο τικ, η κουζίνα, το τραπέζι συσκέψεων και το πιλοτήριο, είναι ακόμα ανέπαφα. Πολλοί λένε πως το αεροπλάνο βρίσκεται σε φάση εσωτερικής ανακατασκευής, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν σπίτι ή γραφείο.

Πηγή: Urban Ghost

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s