ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχιτεκτονικό μουσείο με κανονικά κτίρια!

Στόχος είναι να μείνει ζωντανή η ιαπωνική αρχιτεκτονική παράδοση!

Ένα μεγάλο μέρος της ιστορικής αρχιτεκτονικής της Ιαπωνίας έχει καταστραφεί από σεισμούς, πλημμύρες, και πολέμους, ακόμα και οικιστική ανάπλαση.

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα παραδοσιακά ίχνη της ιστορίας της χώρας, η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε ένα αρχιτεκτονικό υπαίθριο μουσείο, στο πάρκο Κογκανέι (Koganei), στο Τόκιο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μικρή πόλη, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Στο Edo-Tokyo  βρίσκονται 30 κτίρια του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα από όλο το Τόκιο, τα οποία έχουν επισκευαστεί και μεταφέρθηκαν εκεί, ώστε να μπορούν να διερευνηθούν από τις μελλοντικές γενιές.

Τα κτίρια είναι μια συλλογή από σπίτια και επιχειρήσεις, καταστήματα και λουτρά, τα οποία βρίσκονταν σε τυπικούς δρόμους της ιαπωνικής πρωτεύουσας και ανήκαν στην μεσαία τάξη.

Το δυτικό τμήμα του πάρκου, αφορά στις κατοικίες, με παραδοσιακά μπανγκαλόους με χαυρένιες στέγεςτου 19ου αιώνα. Επίσης, σπίτια κατασκευασμένα με πιο δυτικό τρόπο, μετά το άνοιγμα των συνόρων της Ιαπωνίας, το 1868.

Υπάρχουν ακόμη μεγάλες κατοικίες των αρχών του 20ου αιώνα, που δείχνουν τον τρόπο ζωής της ανώτερη κοινωνικής τάξης, εκείνη τη χρονική περίοδο.

Το ανατολικό τμήμα είναι αφιερωμένο, κατά κύριο λόγο, στις επιχειρήσεις από τη δεκαετία του 1920 και του 1930, οι οποίες είναι πλήρως εξοπλισμένες σαν να λειτουργούν.

Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να περιπλανηθούν μέσα σε ένα κατάστημα με μαγειρικά σκεύη, ένα ανθοπωλείο, μια αποθήκη με ομπρέλες, ένα μπαρ, ένα κατάστημα πώλησης σάλτσας σόγιας, ένα ραφείο, ένα κατάστημα καλλυντικών, και ένα πανδοχείο.

Το επίκεντρο είναι τα δημόσια λουτρά, που χωρίζονται σε τμήματα ανδρών και γυναικών. Σε αυτό το μουσείο δαπάνησε πολύ χρόνο ο διάσημος σκηνοθέτης Χαγιάο Μιγιαζάκι, για την τανία του Spirited Away, δίνοντας μεγάλη σημασία στα φανταστικά λουτρά της ταινίας.

Το σύνολο του πάρκου στελεχώνεται από εθελοντές, μερικοί από τους οποίους φορούν ρούχα εποχής. Στο χώρο του μουσείου υπάρχουν εργαστήρια χειροτεχνίας που φιλοξενούνται στα παλιά σπίτια, όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν διάφορες τεχνικές, όπως  οριγκάμι.

Πηγή: Atlas Obscura

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.