ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το πρώτο τούνελ για πλοία στον κόσμο!

Άναψε το πράσινο φως για την κατασκευή του στη Νορβηγία!

Σε ένα χρόνο, το 2018, αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή ενός πρωτοποριακού έργου, στη σκανδιναβική χώρα, που θεωρείται κορυφαία στην κατασκευή σηράγγων.

Το τούνελ, θα έχει μήκος 1,7 χιλιόμετρα, ύψος 37 μέτρα και 26,5 μέτρα θα είναι το πλάτος του. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν αναμένεται να μειώσει πολύ χρόνο από της κανονικής διαδρομής, των πλοίων, αλλά οι λόγοι κατασκευής του αφορούν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Στόχος είναι να αποφευχθεί η άγρια θάλασσα του Σταντχάβετ (Stadhavet), στο σημείο που συναντάται η Βόρεια με τη Νορβηγική θάλασσα.

Η Stadhavet Sea θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες θαλάσσιες περιοχές του κόσμου, για τα πλοία κατά μήκος της ακτής της Νορβηγίας.

Εκεί, για περισσότερες από 100 ημέρες τον χρόνο, σημειώνονται καταιγίδες, με έναν θανάσιμο συνδυασμό ανέμων, ρευμάτων και κυμάτων.

Η σήραγγα θα βρίσκεται κοντά στις νορβηγικές πόλεις της Τέιγκεν (Teigen) και Μπέρσταντ (Berstad), μεταξύ Μπέργκεν (Bergen) και Άλεσουντ (Alesund).

Σύμφωνα με Νορβηγούς αξιωματούχους, η κατασκευή της σήραγγας προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 4 χρόνια, αλλά το σύνολο του έργου εκτιμάται ότι θα χρειαστει 12 χρόνια, επιτρέποντας την είσοδο στα πλοία μετά το 2029.

Εκτός από την προσφορά μιας ασφαλέστερης διαδρομής για τους ναυτικούς, η σήραγγα προβλέπεται επίσης να αποτελέσει έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Πηγή: Drive Spark

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.