ΤΟΠΟΙ

Οι μυστηριώδεις βυθισμένες πόλεις!

Ιστορία, μυστήριο και μοναδικό θέαμα!

Οι αρχαίες πόλεις που βυθίστηκαν σε διάφορα μήκη και πλάτη της οικουμένης, αποτελούν ένα μυστήριο για τους αρχαιολόγους, που αναζητούν τις αιτίες, αλλά και δημοφιλείς προορισμούς για δύτες.

Τα ερείπια των αρχαίων πόλεων και τα αγάλματα που βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας, σε ορισμένες περιπτώσεις διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση, αν και πέρασαν αιώνες από τη βύθιση τους.

Η ιστοσελίδα Fubiz, έχει κάνει μια επιλογή φωτογραφιών από τέσσερις μυστηριώδεις υποβρύχιες τοποθεσίες.

Το παλάτι της Κλεοπάτρας στην Αλεξάνδρεια, που ανακαλύφθηκε το 1998, και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Αιγύπτου.

Εκεί βρίσκονται αγάλματα με ανεκτίμητη αξία, και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που μπορούν να δουν από κοντά όσοι καταδυθούν λίγο έξω από την ακτή.

Η μυστηριώδης πυραμίδα του Γιοναγκούνι Χίμα (Yonaguni-Jima) στην Ιαπωνία. Βρίσκεται ακριβώς έξω από την ακτή στη νότια πλευρά του νησιού Yonaguni.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν πως βυθίστηκε πριν από έξι χιλιάδες χρόνια και ακόμη δεν μπορούν να βρουν ακριβή στοιχεία για αυτήν, που παραμένει ένα μυστήριο.

Η βυθισμένη πόλη στη λίμνη Τσιαντάο (Qiandao) στην Κίνα. Είναι γνωστή ως Σι Τσενγκ (Shi Cheng), και δεν βούλιαξε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, αλλά λόγω της εξέλιξης.

Το 1959, η κοιλάδα, πλημμύρισε προκειμένου να δημιουργηθεί η τεχνητή λίμνη Qiandao, για να τροφοδοτήσει ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Η πόλη βυθίστηκε στα 30 μέτρα κάτω από το νερό.

Στην Ιταλία βρίσκεται το μεγάλο αρχαιολογικό πάρκο της Μπάια (Baia). Είναι τα ερείπια μιας πόλης κοντά στη Νάπολη, η οποία ήταν θέρετρο της ρωμαϊκής ελίτ.

Μάλιστα κάποιοι μιλούν για μια πόλη ακολασίας και θεωρείτο το Λας Βέγκας της αρχαιότητας. Βυθίστηκε από μεγάλο σεισμό που προκάλεσε έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα .

Λίμνη Τσιαντάο

Παλάτι Κλεοπάτρας

Αρχαιολογίας Πάρκο της Μπάια

Πυραμίδα Γιοναγκούνι Χίμα

Πηγή: Fubiz / Πρώτη εικόνα Λίμνη Τσιαντάο

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.