ΖΩΗ

Αποκάλυψη Τώρα για το 2050

Το τρελό όραμα που παρουσιάστηκε στο Ντουμπάι, για να σωθεί η ανθρωπότητα από την κλιματική αλλαγή.

Σε τρεις δεκαετίες η ανθρώπινη φυλή θα μπορούσε να επιβιώσει με πόσιμο νερό, που θα παράγεται από τεράστια εργοστάσια σε σχήμα μεδουσών. Τα τρόφιμα θα μπορούσαν να παραχθούν από ρομποτικά αγροκτήματα, ενώ οι άνθρωποι θα ζουν σε πόλεις φτιαγμένες από 3D εκτυπωτή.

Οι απίστευτες λύσεις για το μέλλον παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην παγκόσμια διάσκεψη World Government Summit, στην οποία συμμετείχαν ομιλητές από 139 χώρες, αυτήν την εβδομάδα, στο Ντουμπάι.

dubai2

Σε αυτή τη διάσκεψη ανακοινώθηκε επίσης ότι ένα drοne, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, θα λειτουργήσει κανονικά από τον Ιούλιο. Οπως έγινε γνωστό, θα μεταφέρει έναν επιβάτη, βάρους μέχρι και 100 κιλά, ενώ θα έχει δυνατότητα πτήσης 30 λεπτών. Θα ταξιδεύει με ταχύτητες μέχρι 160 χλμ. ανά ώρα, και θα μπορεί να πετάξει σε απόσταση 50 χλμ. με μια φόρτιση μπαταρίας.

Επίσης, αυτές τις μέρες, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πρωθυπουργός και Εμίρης του Ντουμπάι, ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, ανακοίνωσε τα σχέδιά τους για οικοδόμηση μιας μικρής πόλης στον Άρη έως τις αρχές του επόμενου αιώνα! Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Άραβες οραματίζονται μία πόλη στο μέγεθος του Σικάγο των ΗΠΑ, με εγκαταστάσεις, που θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν έως και 600.000 ανθρώπους.

Στη Διάσκεψη διατυπώθηκε ότι η περιοχή προβλέπει πως μέχρι το 2050 οι πόλεις θα έχουν καταστραφεί και η ανθρώπινη φυλή θα φτάσει στο χείλος της εξαφάνισης.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η απειλή για την ανθρωπότητα, το Ντουμπάι ήδη ερευνά και εργάζεται πάνω σε σχέδια για «φυτά βιο-αφαλάτωσης», τα οποία θα συνδυάζουν γονίδια μεδουσών και ρίζες των μαγκρόβια.

dubai1

Ο Δρ Νώε Ρέιφορντ (Dr Noah Raford), γενικός διευθυντής του ιδρύματος Dubai Future Foundation, δηλώνει ότι η περιοχή βλέπει τα θέματα της λειψυδρίας, της προμήθειας τροφίμων και το επίπεδο της θάλασσας να ανεβαίνει, ως μια πολύ πραγματική απειλή για εκατομμύρια ανθρώπους.

Το Ντουμπάι ήδη ασχολείται με αυτά τα θέματα. Αξίζει να επισημανθεί ότι το 90% της παροχής νερού προέρχεται από αφαλάτωση. Το 80 με 90% των τροφίμων εισάγονται, λόγω των άνυδρων συνθηκών στην περιοχή, ενώ μεγάλο μέρος της παράκτιας υποδομής απειλείται από πλημμύρες λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

dubai3

Ο Ρέιφορντ επισήμανε πως αν και οι λύσεις πάνω στις οποίες εργάζονται, είναι υποθετικές, ωστόσο οι απειλές και οι συνέπειές τους είναι πολύ πραγματικές.

Το Ντουμπάι προτείνει την ανάπτυξη αγροκτημάτων στα γκαράζ των ανθρώπων, με ρομπότ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την «καλλιέργειά» τους αλλά και για τη δημιουργία εξατομικευμένης λίστας με φρούτα και λαχανικά που έχει ανάγκη κάθε νοικοκυριό. Η πρωτεΐνη θα εξασφαλίζεται από έντομα όπως οι γρύλοι.

(με πληροφορίες και εικόνες από news.com.au)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.