ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το… λίφτινγκ ενός παλιού στρατοπέδου!

Στην καρδιά της Βασιλείας, στην Ελβετία, βρίσκεται ένας μοναδικός χώρος παλιού στρατοπέδου, στον οποίο έγινε ένα εντυπωσιακό λίφτινγκ!

Το στρατόπεδο έχει μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο, εδώ και χρόνια, αλλά οι αρχές της πόλης αποφάσισαν την αναμόρφωση του για να είναι πιο ελκυστικό, με τη δημιουργία ενός εστιατόριο, ενός μπαρ και μιας γκαλερί τέχνης. Το έργο της «αναγέννησης» του Kaserne Basel, έγινε από το Focketyn Del Rio Studio, που με τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις του μεταμόρφωσε τους χώρους.

Το αίθριο μετατράπηκε σε κεντρική αυλή για συναντήσεις, μουσική, ποτό και καφέ, ενώ τα έπιπλα από κορμούς δέντρων και ζεστά χρώματα, άλλαξαν πλήρως την εικόνα.Το ίδιο συνέβη και στο μπαρ, όπου δημιουργήθηκε και μια μεγάλη αίθουσα καπνιστών, η οποία το καλοκαίρι ανοίγει και αποτελεί προέκταση του αίθριου.

Τα κτίρια έχουν μονωθεί, καθώς η μουσική είναι δυνατή και γύρω υπάρχουν πολυκατοικίες. Αυτό επιτεύχθηκε με την προσθήκη ενός στρώματος σκυροδέματος οκτώ εκατοστών στους υπάρχοντες χοντρούς τοίχους.

Όσον αφορά στο ντεκόρ, δόθηκε μεγάλη σημασία στη δημιουργία γεωμετρικών σχημάτων και χώρων που ακολουθεί ο ένας τον άλλον και κάποια στιγμή μπορούν να ενωθούν σε έναν μεγάλο, όταν χρειαστεί να  δοθούν συναυλίες, να γίνουν δεξιώσεις ή ακόμα και να μετατραπούν σε κινηματογράφο.

basel-5

basel1

basel2

basel4

basel6

basel10

basel7

basel8

(με πληροφορίες και εικόνες από Arch Daily)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.