ΕΡΕΥΝΑ

Τι κάνουν οι άνθρωποι στην ουρά;

Οι περισσότεροι «παίζουν» με τα κινητά τους τηλέφωνα, για να περάσει η ώρα, λέει αμερικανική έρευνα.

Ο Ντάνιελ Κρούγκερ (Daniel Kruger), από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ήταν περίεργος να μάθει τι κάνουν οι άνθρωποι περιμένοντας στην ουρά, για παράδειγμα για έναν καφέ ή για το λεωφορείο. Κι όταν είδε τους ανθρώπους να «μαστιγώνουν» τα κινητά τους, αποφάσισε να μετρήσει και τον χρόνο που άρχιζαν να τα χρησιμοποιούν.

kinito-oura1

Έτσι, ξεκίνησε μια έρευνα παρατήρησης, η οποία έδειξε ότι πράγματι το 62% των ανθρώπων που περιμένουν, χρησιμοποιούν τα κινητά τους, για να περάσει η ώρα. Περίπου οι μισοί απ΄αυτούς χρησιμοποιούν ήδη τα κινητά τους όταν φτάνουν στην ουρά. Οι υπόλοιποι ξεκινούν να τα χρησιμοποιούν μόλις φτάσουν και μάλιστα, το 55% από αυτούς αρχίζουν τη χρήση μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα από την άφιξη στην ουρά!

Ο Κρούγκερ και η ομάδα του επισκέφτηκαν 18 τοποθεσίες, παρατηρώντας διακριτικά τους ανθρώπους που περίμεναν για διάφορους λόγους, όπως για φαγητό, για ποτό, σε στάσεις λεωφορείων, σε μια εκδήλωση. Οι παρατηρητές χρησιμοποίησαν ένα ψηφιακό ρολόι, για να μετρήσουν την ώρα άφιξης ενός ατόμου και το πότε ξεκινούσε να χρησιμοποιεί το κινητό του. Επιπλέον, σημείωναν και το φύλο.

kinito-oura2

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν περισσότερο τα κινητά τους σε σχέση με τους άντρες και μάλιστα, το 43% των ατόμων είχε μια συνομιλία ενώ περίμενε στην ουρά.

Ο Κρούγκερ πιστεύει ότι αυτή η μελέτη παρατήρησης, που είναι και η πρώτη του είδους, αποκαλύπτει πράγματα για το πώς η χρήση του κινητού τηλεφώνου επηρεάζει την κοινωνική αλληλεπίδραση. «Αν ο καθένας «κολλάει» στο κινητό του, δεν θα μιλήσει με κανέναν κι αυτό έχει συνέπειες για την κοινωνική συνοχή», δήλωσε.

Τα ευρήματα της μελέτης του δημοσιεύθηκαν στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Journal of Technology στο Behavioral Science.

(με πληροφορίες από Phys.org/ Εικόνες Pexels)

Advertisements

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.