ΖΩΗ

Το «τηλέφωνο του ανέμου»

Συνδέει τους ζωντανούς με τους νεκρούς, στην Ιαπωνία.

Μια τηλεφωνική συσκευή επιτρέπει στους Ιάπωνες να αφήνουν μηνύματα για όσους έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε, το 2011. Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι πέθαναν, ενώ οι ζημιές ανήλθαν σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

phone-japan

Ορισμένοι εξακολουθούν να θρηνούν την απώλεια των αγαπημένων τους ανθρώπων και μία παραλιακή πόλη, βρήκε έναν μοναδικό τρόπο παρηγοριάς.

phone-japan2

Σε λόφο της Οτσούτσι με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό, τοποθετήθηκε ένας τηλεφωνικός θάλαμος με μια συσκευή, η οποία αποκαλείται «Το τηλέφωνο του ανέμου», για όσους θέλουν να «καλέσουν» τους νεκρούς συγγενείς και αγαπημένους τους.

phone-japan1

Το τηλέφωνο δεν έχει σύνδεση, αλλά οι άνθρωποι πηγαίνουν για να αφήσουν τα μηνύματά τους, προκειμένου να τα μεταφέρει ο άνεμος μακριά, στους δικούς τους που έχασαν.

phone-japan3

Η ιδέα ανήκει στον Ιτάρου Σασάκι (Itaru Sasaki) ο οποίος είχε χάσει τον ξάδερφό του έναν χρόνο πριν τον σεισμό, το 2010, και μέσω ενός τηλεφώνου ένιωθε συνδεδεμένος μαζί του, ξεπερνώντας το βαρύ πένθος.

phone-japan4

Το 2011 η πόλη θρήνησε 800 ψυχές και ο τηλεφωνικός θάλαμος αποτελεί για πολλούς κατοίκους ένας τρόπος να «επικοινωνούν» με τους αγαπημένους τους. Επιπλέον, η περιοχή έγινε ένας δημοφιλής προορισμός, καθώς έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 10.000 επισκέπτες του θαλάμου, τα τελευταία έξι χρόνια.

phone-japan5

Η δημόσια ραδιοτηλερόραση της χώρας, NHK, έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ για την «λύτρωση» που βρίσκουν οι άνθρωποι στον τηλεφωνικό θάλαμο.

phone-japan6

Εκτός από τους 800 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, υπάρχουν άλλοι 400 κάτοικοι της Οτσούτσι που αγνοούνται. Οι οικογένειές τους θεωρούν ότι βρίσκονται κάπου εκεί έξω και ελπίζουν ότι το μήνυμά τους με κάποιο τρόπο θα φτάσει σ΄ αυτούς.

(με πληροφορίες από All-that-is-interesting / Εικόνες – Βίντεο JAPANmania)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.